avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 800 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Preaviz
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Preaviz

Buna ziua.
Tocmai m-am angjat la o firma. Lucrez de 3 zile aici, dar vreau sa plec din motive personale.
Trebuie sa respect perioada de preaviz tinand cont ca sunt proapspat angajat sau nu?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:23, 11 Martie 2014
Art. 31 se refera la "incetare" CIM.
Demisie = incetare la initiativa salariatului. (art. 55)
Reiterez, demisia nu este reglementata de art.31 C.mun., ci de art.81 C.mun.

Daca legiuitorul dorea sa faca refertire stricta la demisie in continutul art.31, atunci putea mentiona asa ceva.
Legiuitorul a dorit si a facut referire atunci cand a statuat cu claritate cand inceteaza CIM, in cuprinsul art. 55 din codul muncii.
Repet: Contractul de munca inceteaza astfel:
- de drept;
- prin acordul partilor;
- ca urmare a vointei unilaterale a uneia dintre parti (concediere - angajator, demisie - salariat)

(art. 55 codul muncii).

Demisia are reglementari speciale in Codul Muncii - art.81 - si nu vad unde este mentionata in cuprinsul art.31 alin.3 , asa cum ati mentionat anterior.

p.s
subiectul acestui topic nu este modalitatile de incetare a c.i.m. .
Ultima modificare: Marți, 11 Martie 2014
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisie la zi criistiina criistiina Mai exista demisie la zi? pot folosi aceasta cerere? Subsemnatul ________________ domiciliat in __________ , Str. _________________, identificat cu C.I. ... (vezi toată discuția)
Incetare perioada proba The-Borg The-Borg Buna seara, Am un CIM cu o firma, pe perioada determinata de un an incepand cu data de 27.06.2016 si perioada de proba de 90 zile calendaristice. Doresc sa ... (vezi toată discuția)
Preaviz sau demisie? cica elena cica elena am lucrat o luna de zile la patron si din cauza neintelegerilor dintre noi nu m-am mai dus la munca,Am nevoie de preaviz sau trebuie sa fac cerere de ... (vezi toată discuția)