avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 212 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Compensare datorii
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Compensare datorii

Am o datorie de achitat decisa prin sentinta judecatoreasca (pentru efectuarea de renovari de catre chiriasi in casa mea). Vreau sa achit datoria prin a ceda imobilul, adica a compensa ori stinge datoria mea cu valoarea imobilului.

Cum trebuie sa procedez? Un notar de pe acest website poate imi va comunica ce documente vor fi necesare.

Daca va fi un contract de vanzare-cumparare, ar trebui sa trec pretul de vanzare care ar compensa datoria mea si apoi ar trebui un proces verbal de primire -predare in care sa se mentioneze stingerea datoriei mele? In ce document trebuie mentionata stingerea datoriei mele?

Rog foarte mult un notar sa-mi comunice care ar fi procedura cea mai corecta. Va multumesc!
Ultima modificare: Marți, 11 Martie 2014
proces_ro, utilizator
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 09:44, 12 Martie 2014
Se numeste dare in plata... mergeti la un notar cu ideea asta, altfel mai sunt si alte posibilitati, dar mai scumpe.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stingere datorii proces_ro proces_ro Am o datorie de platit (prin sentinta definitiva) catre chiriasii care au efectuat renovari in imobilul meu. Vreau ca sa cedez imobilul pentru stingerea ... (vezi toată discuția)
Contract vc apartament in baza decretului 61/1990 probleme radu allan radu allan Am cumparat un apartament de la o societate de stat. Contractul de vanzare cumparare a fost intocmit in octombrie 2006, in baza decretului nr. 61/1990, asadar ... (vezi toată discuția)
Contract garantat cu un autoturism Pispirica Pispirica Buna ziua! Ma confrunt cu urmatoarea problema :\">. Am un contract prin care beneficiarul meu a garantat plata creantelor cu un autoturism. Contractul a fost ... (vezi toată discuția)