avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 660 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025. Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Contracte civile- contributii sociale
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Contracte civile- contributii sociale

Buna ziua
Va rog sa imi spuneti ce contributii trebuie sa plateasca o institutie sau beneficiarii, pentru sumele reprezentantind colaborari sau contracte civile efecuate de persoane fizice.
Eu stiu ca se retine de la beneficiarii sumelor, impozit si fond sanatate 5.5%. Daca persoana beneficiara nu este incadrata in munca, sau nu este pensionar se retine si contributii asigurari sociale 10.5%. Mai trebuie retinut ceva ? Institutia sau asociatia care efectueaza plata trebuie sa plateasca contributii sociale?
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 08:23, 12 Martie 2014
Este corect cum ati spus mai sus.

Firma care beneficiaza de servicii nu trebuie sa mai plateasca nimic.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conventie civila Adi Lungu Adi Lungu Buna ziua. In cazul unei conventii civile, ce retineri se efectueaza din venitul brut? Multumesc. (vezi toată discuția)
Contributii colaboratori bibiutza bibiutza buna ziua eu nu reusesc sa ma lamuresc cum sta treaba cu contributiile care trebuiesc retinute celor angajati cu conventie civila...codul civil si cel fiscal ... (vezi toată discuția)
Despre cas.. ndan57 ndan57 Buna seara, as dori daca se poate un raspuns despre ce trebuie sa plateasca acum angajatul si ce trebuie sa platesca angajatorul, ma refer la asociatii de ... (vezi toată discuția)