avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 492 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Medierea - domeniu de aplicare şi ... Pentru mediere este nevoie si de un avocat?
Discuție deschisă în Medierea - domeniu de aplicare şi aspecte juridice

Pentru mediere este nevoie si de un avocat?

Sunt in faza premergatoare a unui proces pt. deposedare de proprietate si trebuie facuta medierea.
Intrebare: Este obligatoriu contactarea si a unui avocat sau se poate face medierea doar cu mediatorul iar apoi in functie de rezultat sa contactez sau nu un avocat?
Multumesc.
avocat_lascoschi@yahoo.com a scris:

Se poate ca ceea ce semnati sa devina titlu de executare silita prin instanta daca transmiteti proprietatea dar inca nu e clar.
In timp se vor lamuri lucrurile.

Puteti fi mai explicit? In ce sens nu este clara procedura de incuviintare si investire cu formula executorie a acordurilor de mediere translative de proprietate?

Eu o apreciez ca fiind destul de limpede si prezentand avantajul major al platii la jumatate a taxelor judiciare de timbru. In cazurile in care intelegerea sau acordul de mediere priveste transferul dreptului de proprietate sau al altui drept real asupra unuia ori mai multor bunuri imobile, se platesc 20 de lei pentru cererea de consfintire a acordului, la care se adauga doar 50% din valoarea taxei care s-ar datora pentru actiunea in revendicare a bunului cu valoarea cea mai mare dintre bunurile care fac obiectul dreptului real transferat. In cazul in care intelegerea sau acordul de mediere are ca obiect partajul, la taxa fixa se adauga doar 50% din valoarea taxei calculate in cazul procedurii contencioase obisnuite.

Ne-am indepartat din nou de subiect. Scuze daca sunt offtopic.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incheiere proces-verbal privind avantajele medierii cristina69 cristina69 Buna Ziua. Va rog sa imi spuneti daca reclamantul invita paratul la informarea privind avantajele medierii in baza art.2 alin.1 ind.3 din legea 192/2006, ... (vezi toată discuția)
Lipsa medierii si judecata cauzei CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI In conditiile in care partile se prezinta la informarea cu privire la avantajele medierii dar nici una dintre ele nu platesc onorariul mediatoriului inseamna ... (vezi toată discuția)
Procedura mediere savinermia savinermia am mers la mediator la ora stabilita dar am constatat ca medierea s-a facut doar intre mine si mediator,lipsid partea care a deschis medierea,este ... (vezi toată discuția)