avocat_lascoschi@yahoo.com a scris:
Se poate ca ceea ce semnati sa devina titlu de executare silita prin instanta daca transmiteti proprietatea dar inca nu e clar.
In timp se vor lamuri lucrurile.
Puteti fi mai explicit? In ce sens nu este clara procedura de incuviintare si investire cu formula executorie a acordurilor de mediere translative de proprietate?
Eu o apreciez ca fiind destul de limpede si prezentand avantajul major al platii la jumatate a taxelor judiciare de timbru. In cazurile in care intelegerea sau acordul de mediere priveste transferul dreptului de proprietate sau al altui drept real asupra unuia ori mai multor bunuri imobile, se platesc 20 de lei pentru cererea de consfintire a acordului, la care se adauga doar 50% din valoarea taxei care s-ar datora pentru actiunea in revendicare a bunului cu valoarea cea mai mare dintre bunurile care fac obiectul dreptului real transferat. In cazul in care intelegerea sau acordul de mediere are ca obiect partajul, la taxa fixa se adauga doar 50% din valoarea taxei calculate in cazul procedurii contencioase obisnuite.
Ne-am indepartat din nou de subiect. Scuze daca sunt offtopic.