avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1696 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract vanzare-cumparare cu uzufruct
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract vanzare-cumparare cu uzufruct

Buna ziua tuturor,

Am o mica problema si anume suntem o familie care a facut un contract pe un apartament 2 camera cu v-c cu uzufruct cu bunicii sotiei ,bunicul la a doua casatorie nu a avut copii cu prima casatorie are 3 copii.
Bunicul ruda cu sotia a decedat in 2007,contractul este incheiat din 2006 pe numele sotiei inainte de casatoria noastra.

Actuala situatie este ca bunica face zilnic scandal(locuim impreuna cu totii) cu motivul sa plecam din casa din motiv de temiri ce(nu are loc in bucatarie de noi),mai nou I-am gasit si cateva sticle cu alcol(bunica are 82 ani)

Situatia aceasta este,ce poate face bunica in actuala situatie tot amenita ca ne evacueaza si desfiinteaza contractul ca este casa ei si o da la rudele ei,noi platim absolut toate taxele(impozit ,intretinere) dar tot nu e multumita are 1000 ron pensie
Mentionez ca amandoi avem buletinul de identitate la adresa apartamentului in cauza si bunica si-a dat acordul la politie
Ultima modificare: Miercuri, 12 Martie 2014
ionclaudiu, utilizator
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 15:43, 13 Martie 2014
Pt a putea strica intelegerea este nevoie de o actiune in instanta, actune evaluabila in bani si pt care s eplateste o taxa de timbru de 3% din valoarea imobilului. Asta ar fi un prim impediment.

Dvs tb sa va executati incontinuare obligatiile contractuale si sa va asigurati ca aveti martori in acest sens, ca pastrati chitante pt cheltuieli, pt medicamente, vizite la medic etc.

Nici varsta nu prea o ajuta pe bunica, plus ca atitudinea dansei este posibil sa se datoreze si acestei varste inaintate, fiind cunoscute manifestarile batranilor in acest sens.
De acord. Totusi, bunica va poate evacua fara sa strice contractul, caci ea are uzufructul si, nu stiu ce scrie in contract, dar ma tem ca nu exista limite...
pararea mea este sa incercati sa va intelegeti cu bunica, oricat de greu va este si oricat de multe ar trebui sa suportati priviti-o pe bunica ca pe un copil de 3-4 ani, putin razgaiat, caruia cu greu ii intri in gratii, deoarece batranii asa sunt ca uniste copii razgaiati. Multa bafta si rabdare va doresc!
Parerea mea e sa plecati de-acolo, ca e deosebit de dificil sa traiesti in conditiile astea... dupa mine. :P
Multumesc pentru mesaje,a-si dori sa stiu daca faptul ca bunicul este decedat si el numai poate sa isi spuna vreo parere influenteaza contractual in vreun fel(existent contactului),bunicii amandoi au semnat contractul respectiv si nu este nici-o obligatie de intretinere de vreun(doar uzufructul) fel dar noi totusi o ajutam si platim toate taxele,casa este la fisc pe numele sotiei???
Va intreb din punctul de vedere al contractului v-c daca se poate anula in conditiile date in primul rand si ce efecte pot fi si in secundar daca ne poate evacua pe durata vietii dansei si sa respectam uzufructul(evacua prin instanta sau cu politia??)tinand cont ca si-a dat accord si ne-a primit in spatiu si avem acordul dansei la politie pentru cartile de identitate la aceiasi adresa
Ultima modificare: Miercuri, 12 Martie 2014
ionclaudiu, utilizator

Alte discuții în legătură

Bună ziua. va rog frumos sa îmi răspundeți la o situație: ... mary_stan_01@yahoo.com mary_stan_01@yahoo.com Bună ziua. Va rog frumos sa îmi răspundeți la o situație: eu am un copil major din prima căsătorie. Apoi m.am căsătorit cu un soț care nu are copii. ... (vezi toată discuția)
Contract cu uzufruct. claudiughebauer claudiughebauer Este un contract pe un apartament de vanzare-cumparare cu uzufruct facut in 2006 de bunici,bunicul al carui nepot sunt este decedat din 2008 iar bunica ... (vezi toată discuția)