avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 593 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună ziua. Va rog frumos sa îmi răspundeți la o ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună ziua. Va rog frumos sa îmi răspundeți la o situație: ...

Bună ziua. Va rog frumos sa îmi răspundeți la o situație: eu am un copil major din prima căsătorie. Apoi m.am căsătorit cu un soț care nu are copii. Nici împreună nu am mai făcut copii. În timpul căsătoriei noastre am beneficiat de o casa cu contract de întreținere pe numele nostru ca familie: soț și soție, a unei vecine( care a decedat și dumneaei ) . Întrebările mele sunt : dacă mor eu copilul ce drept de moștenire are??? Dacă moare el ce drept de moștenire are copilul???
casa e bun comun cu sotul. Sotul mai are rude in aviata? frati, parinti, nepoti etc ?
Daca decedati dvs, jumatate ce va apartine din casa, se imparte intre sot 1/4 si copilul mosteneste 3/4, adica sotul va avea 5/8 din casa, copilul 3/8.
daca decedeaza sotul inaintea dvs, dvs veti fi singurul mostenitor al sotului daca nu mai are rude. Daca are rude, sa ziceti ce rude are.
daca decedati dvs inainte si va mostenesc sotul si copilul, pe sotul dvs la final, nu il mosteneste copilul dvs decat daca ii lasa prin testament.
va asteptam cu detalii.
Da. Este bun comun pt ca actele au fost făcute pt amândoi și am întreținut.o pe bătrânică. La momentul acesta soțul are o sora, frate și părinți în viață. Dar dacă în timpul vieții noastre noi ii facem acte fetei , după decesul nostru mai se poate amesteca cineva sa strice actele???
Nu stiu daca e de acord sotul sa ii faceti acte copilului, macar faceti contract de intretinere , asa cum ati facut cu batrana.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se impart bunurile intre sotie si fiica ? carmenbn carmenbn Avem urmatoarea situatie : sotul are o fiica majora din prima casatorie (22 ani), actuala sotie nu are copii, cei doi nu au copii impreuna.Cei doi nu au bunuri ... (vezi toată discuția)
Buna ziua as dori sa stiu ce drepturi are sotia/sotul supravetuit ... lili74a lili74a buna ziua as dori sa stiu ce drepturi are sotia/sotul supravetuit in cazul in care nu exista copii decat din casatoria anterioara asupra dreptului de ... (vezi toată discuția)
Mostenire dsmihalea dsmihalea Buna ziua Mama mea este casatorita cu acte de 30 ani cu un barbat cu care nu are copii s nici el nu are copii din alta casatorie Acesta cand s-a casatorit ... (vezi toată discuția)