avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 629 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire

Buna ziua

Mama mea este casatorita cu acte de 30 ani cu un barbat cu care nu are copii s nici el nu are copii din alta casatorie
Acesta cand s-a casatorit avea o casa a lui deci ea nu figureaza in acte.
As dori sa stiu...in caz de divort ce ii revine mamei mele ?
In caz ca el vrea sa o dea cu acte sau sa o vanda cuiva...ar putea fara acordul mamei mele?

Dar in caz ca ei mor cine mosteneste acea casa caci impreuna nu au copii si nici el din alta casatorie....nu ma are decat pe mine(copilul mamei din alta casatorie)

Multumesc
Cel mai recent răspuns: dsmihalea , utilizator 17:01, 5 Iunie 2015
In caz de divort se partajeaza numai bunurile comune, dobandite in timpul casatoriei.
In timpul casatoriei sotul poate dispune liber de bunul sau propriu avut dinaintea casatoriei
In lipsa de alti succesori, sotul supravietuitor mosteneste intreaga masa succesorala.
Daca ei mor ........
Atentie la ordinea in timp a deceselor !
Daca moare sotia, sotul mosteneste totul.
Dvs. nu sunteti ruda cu sotul deci sunteti straina de mostenire.
In acest caz singura "ruda" cu sotul este Statul Roman (succesor universal).
Ultima modificare: Vineri, 5 Iunie 2015
legalmgm, utilizator
chiar si daca toti banii mamei inclusiv mostenirea din partea parintilor ei sunt in acea casa...??de exemplu mama a mostenit de la parintii ei o casa si pamant si le-a vandut si toti banii au intret in acea casa?

multumesc
va rog sa imi raspundeti si la cealalta intrebare cu acelasi titlu?

multumesc frumos

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Soțul meu are o moștenire de pe urma mamei fiind unicul moștenitor ... Mantescu Mantescu Soțul meu are o moștenire de pe urma mamei fiind unicul moștenitor care rezultă din decesul mamei lui .Santem căsătoriți de 14 ani și în concubinaj ... (vezi toată discuția)
Drept civil - mostenire Kiralyna Kiralyna Va rog sa imi dati un sfat privind drepturile de succesiune in cazul in care sotul detine o casa mostenita de la parintii sai, sotia are un copil dintr-o alta ... (vezi toată discuția)
Act de vinzare -cumparare alin2 alin2 Un sfat va rog. Mama este mostenitoarea unei proprietati rezultata in urma taxei de succesiune intre frati acestia neavind nici o pretentie la imobilul ... (vezi toată discuția)