avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 809 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Retinere din salariu
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Retinere din salariu

buna.imi puteti spune va rog cit la % din salar se poate opri pt unele rate ne achitate la timp? daca sunt 2 institutii diferite cum se imparte procentul de retinere de cit la % din salar au voie sa retina?va multumesc..!
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 19:37, 4 Octombrie 2014
Probabil ca se vor infiinta popririle pe rand, nu amadoua odata. Pt primul venit veti avea poprire pe 1/3 din salariu, iar pt al doilea, diferenta pana la1/2 din salariu.

1/2 din salar e maximul care se poate retine?
Da, indiferent cati creditori sunt.
1/3 din salariul negociat sau venitul net ?din care se face poprire?
e vb de venitul net.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se procedeaza in cazul a 2 popriri? api7 api7 Am o poprire pe conturi ,de la un card de cumparaturi. Executorul a pus apoi poprire si la angajator,desi acesta imi vira salariul in unul din conturile pe ... (vezi toată discuția)
Poprire salariu pascanu pascanu daca am primit din partea executorului judecatoresc poprire pe salariu si eu am rate la banci datorate unor achizitii de bunuri, rate ce le paltesc cash pe ... (vezi toată discuția)
Cuantumul unei popriri DAVIDUTU76 DAVIDUTU76 Buna ziua. Am o poprire pe salariu. Pana acum 3 luni imi retinea 250lei. Acum mi se retin 600 lei. Am salariu de incadrare de 2640.Cu sporuri as lua net ... (vezi toată discuția)