avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 803 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Cuantumul unei popriri
Discuție deschisă în Executare silită

Cuantumul unei popriri

Buna ziua. Am o poprire pe salariu. Pana acum 3 luni imi retinea 250lei. Acum mi se retin 600 lei. Am salariu de incadrare de 2640.Cu sporuri as lua net 1900.Fara sporuri 1600.Am 2 copii minori(1 an respectiv 12 ani. )Mai am si o rata de 120 lei. Angajatul de la contabilitate zice ca nu are ce sa imi faca. Ce sa fac. Sotia momentan nu lucreaza. Am luat azi 1300 lei. Ce pot face?
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 21:55, 14 Mai 2019
600 lei este o rată reținută în limita legală. Legea stabilește o limită de 1/3 din venitul lunar net, pentru o singură datorie poprită. Dintr-un net de 1.900 lei, vă poate reține maxim 1/3, adică 633 lei.
Ultima modificare: Marți, 14 Mai 2019
Dapix, utilizator
Stiu si eu ca maxim 633.Legea spune pana la1/3.Nu spune clar:1/3!!!!Intrebam de ce nu 450 lei sau 300 lei.... Sau 150 lei.... Sunt toate sume pana in 1/3 din leafa. Nu exista lege care sa impuna clar 1/3.
Dar nu impune nimeni prin lege cuantumul maxim, procentul maxim îl stabilește creditorul. Creditorul este interesat să-și recupereze cât mai repede banii.

La întrebarea dvs, răspunsul e atât de simplu: 1/3 pentru că atât vrea creditorul, iar legea îi permite să solicite procentul maxim.

Numai o instanță de judecată poate trece peste voința creditorului, și poate dispune un alt procent la poprire.
Ultima modificare: Marți, 14 Mai 2019
Dapix, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bănci și ifn bibicarina bibicarina Am niște ifn de achitat pe numele meu sar stau în casa mamei deci am adresa pe buletin unde stau cu mama. Eu nu am nimic pe numele meu. Dar vreau sa știu ... (vezi toată discuția)
Retinere din salariu ramonateamo ramonateamo buna.imi puteti spune va rog cit la % din salar se poate opri pt unele rate ne achitate la timp? daca sunt 2 institutii diferite cum se imparte procentul de ... (vezi toată discuția)
Retinere salar si poprire salar alexandraoana alexandraoana Buna dimineata. Am urmatoarea nelamurire: Un salariat are o retinere din salariu (care NU este poprire infiintata de executor judecatoresc). Acum este ... (vezi toată discuția)