avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 818 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Imi poate opri banca tot salariul?
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Imi poate opri banca tot salariul?

Buna ziua! Un prieten de-al meu a facut un imprumut in banca, a platit la banca in fiecare luna pana anul trecut cand a ramas fara loc de munca aproximativ jumatate de an. De cand s-a angajat din nou banca ii opreste tot salariul. A sunat la banca, a fost si la sucursala iar cei de acolo i-au zis ca ei nu voi recuperatori,nu ii intereseaza. Au voie sa faca asa ceva si sa-i opreasca tot salariul?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Stefan021 , utilizator 14:37, 20 Martie 2014
Executorul judecatoresc a dispus poprire pe cont
Pentru un debit legal se poate dispune poprire pe 1/3 din drepturile salariale
Imi puteti spune ce as putea sa fac in aceasta situatie? Problema este ca opreste tot salariul, nicidecum 1/3 din salariul sau 1/2 din suma.
Multumesc!
Ultima modificare: Miercuri, 12 Martie 2014
IonelaGavril, utilizator
Discutati direct cu executorul judecatoresc
Multumesc!
”De cand s-a angajat din nou banca ii opreste tot salariul”

S-a oprit fonduri disponibile din contul curent. Nu au luat ”tot salariu”. In cazul in care prietenul are un nou job, exexutorul trebuie sa pune proprire la sursa (adica direct la angajator, nu la banca). Orice suma de bani care intre in contul curent - daca nu exista proprire la noul angajator- este liber de luat de banca (conform contract de credit).

Ultima modificare: Joi, 20 Martie 2014
Stefan021, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

executare silita dublata ciobi2016 ciobi2016 Buna dimineata, Cum pot proceda impotriva unui executor judecatoresc care imi opreste mai mult de 50% din venituri? Mai exact,executorul judecatoresc ... (vezi toată discuția)
Poprire andreeasebi88 andreeasebi88 Buna ziua am primit un plic de la un birou executor cu proprire pe venituri in care scrie ca vor fi oprite sumele care intra la anumite bănci. În cursul ... (vezi toată discuția)
Poprire salariu alexandraconstantinescu01 alexandraconstantinescu01 Buna ziua! Am fost in creștere copil, am un credit la banca din cauza problemelor financiare am rămas in urma cu ratele, acum când m,am întors la serviciu ... (vezi toată discuția)