avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 938 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită executare silita dublata
Discuție deschisă în Executare silită

executare silita dublata

Buna dimineata,
Cum pot proceda impotriva unui executor judecatoresc care imi opreste mai mult de 50% din venituri? Mai exact,executorul judecatoresc mi-a intocmit un dosar de executare silita. Conform codului de procedura civila are obligatia de a identifica toate veniturilesi din ele avand un singur dosar de executare sa-mi opreasca 1/3 din toate veniturile. Or, eu am o singura sursa de venit, respectiv venitul salarial. Executorul judecatoresc mi-a infiintat poprire si la firma la care sunt angajat, care imi retine 1/3 din venit si la banca la care am deschis cont in care imi este virat restul de salariu si din care si banca imi retine 1/3 . A procedat legal executorul judecatoresc? Conform codului de procedura civila la o singura executare se opreste 1/3 din toate veniturile, iar la 2 sau mai multe executari suma retinuta poate fi de 1/2 din venituri. Or, cum eu am un singur dosar de executare suma poprita trebuie sa fie de 1/3 din toate veniturile realizate.
Cu stima,
Cel mai recent răspuns: Matei CHIRILOV , Avocat 17:12, 5 Decembrie 2016
nu a procedat legal. trebuie sa-i depuneti la biroul acestuia o cerere prin care sa-i explicati situatia de mai sus, la care sa atasati un extras de cont din care sa reaiasa ca acela este un cont de salarii. in orice caz, este bine este sa luati legatura cu el.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita ciobi2016 ciobi2016 Buna dimineata, Unde poate fi incadrata fapta unui executor judecatoresc care pt o executare silita opreste mai mult de 50% din venituri ... (vezi toată discuția)
Poprire alesimtranslate alesimtranslate Buna ziua, Va rog sa imi spuneti daca un executor imi poate opri 1/3 din salariul meu net de 800 de lei. Acum angajatorul imi opreste 265 de lei din salariu ... (vezi toată discuția)
Poprire salariala arabolu arabolu Buna ziua. M-a fost adus la cunostinta ca in urma cererii unui creditor, un executor judecatoresc a pus poprire pe salariu,situatie pe care o accept ca fiind ... (vezi toată discuția)