avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 401 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Art. 351 Noul Cod Civil notiunea \\"cheltuieli ...
Discuție deschisă în Executare silită

Art. 351 Noul Cod Civil notiunea "cheltuieli obisnuite"

O primarie, pe care o reprezint, executa silit prin popriere pe salariu pentru: impozite pe masina si pe teren neplatite.
Doamna a contestat, aparandu-se, in fapt, prin faptul ca impozitele sunt pe locuinta care se afla in patrimoniul fiului ei minor, iar autovehiculul este cumparat prin contract de catre sotul ei (in timpul casatoriei).
In drept, d-na isi justifica aceasta contestatie prin art. 354 care spune asa "Veniturile din muncă ale unui soţ, precum şi cele asimilate acestora nu pot fi urmărite pentru datoriile comune asumate de către celălalt soţ, cu excepţia celor prevăzute la art. 351 lit. c)."
Iar art. 351 lit. c) stipuleaza ca sotii raspund cu bunurile comune pentru "obligaţiile asumate de oricare dintre soţi pentru acoperirea cheltuielilor obişnuite ale căsătoriei;"

Astfel, doresc sa stiu care este intelesul sintagmei "cheltuieli obisnuite" si, mai ales, daca impozitele fac parte din ele.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 18:34, 12 Martie 2014
Pai auto e bun comun si e firesc ca ambii sa raspunda de plata impozitului ca datorie comuna.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Urmarirea veniturilor din profesie cristina_mihaela cristina_mihaela Buna ziua ! V-as ruga pentru cei in domeniu si cu experienta care-mi pot raspunde, daca din punct de vedere legal, se poate inainta in instanta-Judecatorie-o ... (vezi toată discuția)
Sotia este sau nu codebitor intr-un contract de credit pe care nu l-a semnat? catalinion84 catalinion84 Va rog sa imi spuneti si mie daca intr-un contract de credit de nevoi personale facut de sot, daca sotia nu are venituri si nu a semnat la codebitor, poate fii ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, 1 sumele provenite din amenzi contraventionale fac ... VALERROTAR VALERROTAR Buna ziua, 1 Sumele provenite din amenzi contraventionale fac parte din datoriile comune ale soților? 2 Sumele provenite din amenzi contravenționale fac ... (vezi toată discuția)