avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 421 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Sotia este sau nu codebitor intr-un contract de credit ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Sotia este sau nu codebitor intr-un contract de credit pe care nu l-a semnat?

Va rog sa imi spuneti si mie daca intr-un contract de credit de nevoi personale facut de sot, daca sotia nu are venituri si nu a semnat la codebitor, poate fii considerata codebitor???
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 05:36, 21 Noiembrie 2015
Nu este codebitor daca nu a semnat contractul de credit. Insa poate raspunde pt nerambursarea la scadenta a creditului in cazul in care a semnat un contract de garantie.
Va multumesc pentru raspuns. Mai am insa o intrebare: daca a scris o declaratie de mana ca este de acord ca eu sa obtin creditiul, aceasta declaratie este considerata contract de garantie?
Le va fi mai usor de dovedit ca e o datorie comuna, dat fiind faptul ca sotia stia de imprumut.
Art. 351. Datoriile comune ale sotilor. Sotii raspund cu bunurile comune pentru:
a) obligatiile nascute in legatura cu conservarea, administrarea sau dobandirea bunurilor comune;
b) obligatiile pe care le-au contractat impreuna;
c) obligatiile asumate de oricare dintre soti pentru acoperirea cheltuielilor obisnuite ale casatoriei;
d) repararea prejudiciului cauzat prin insusirea, de catre unul dintre soti, a bunurilor apartinand unui tert, in masura in care, prin aceasta, au sporit bunurile comune ale sotilor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Datorii la banca - raspunderea comuna a sotilor florycyka florycyka in cazul in care sotia are mostenire casa de la parinti si sotul face o datorie la banca fara sa stie sotia, ea nu a semnat nimic si sotul nu mai plateste ... (vezi toată discuția)
Partaj credit nevoi personale contractat de unul dintre soti alexa_anca alexa_anca Daca unul dintre soti face credit de nevoi personale fara acordul/stirea celuilalt sot, ce obligatii ii revin celui din urma in cazul unui divort? Banca te ... (vezi toată discuția)
Poprire salariu/divort/partaj CristinaNN CristinaNN Bună ziua! [b]Soțu[/b]l a contractat în urmă cu aprox. 3 ani mai multe credite pt nevoi personale, în valoare de aprox. 300 de milioane vechi, atât de ... (vezi toată discuția)