avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 682 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Partaj credit nevoi personale contractat de unul ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Partaj credit nevoi personale contractat de unul dintre soti

Daca unul dintre soti face credit de nevoi personale fara acordul/stirea celuilalt sot, ce obligatii ii revin celui din urma in cazul unui divort? Banca te poate condidera cocreditor chiar daca nu ai semnat nimic si nu ai fost de fata la cererea si acordarea creditului?
Multumesc.
Nu. Banca nu te poate considera creditor. Dar, dacă acel credit a fost luat pentru nevoile obișnuite ale căsniciei, acea datorie este comună și banca poate obține în Instanță obligarea la plată a soțului nesemnatar al contractului de credit.
Asta teoretic. Nu am auzit de o astfel de speță.
Nu raspundeti, chiar daca erati casatoriti tot nu raspundeati[Art.364(1) NCC"Niciunul dintre soti nu poate fi tinut de obligatiile nascute din actele savarsite de celalalt sot."]
Dle avocat, v-a cam scăpat alineatul 2 al acelui articol. Nu-l citați și pe acela?


(2) Cu toate acestea, soţii răspund solidar pentru obligaţiile asumate de oricare dintre ei pentru acoperirea cheltuielilor obişnuite ale căsătoriei şi a celor legate de creşterea şi educarea copiilor.


Ați fost prea vehement, fără să aveți vreun detaliu cu privire la destinația împrumutului.
Absolut de acord, ca altfel imi trimit sotul sa se indatoreze pana in dinti si divortez. Apoi plecam impreuna in lumea mare. Sau in cea mica, pentru ca tot nu are nimic din care sa plateasca creditorilor...
Or ideea e unde s-au dus banii, cum zice si dl. Ilie.
Adicatelea, n-am imprumutat si nici n-am furat, insa am ajutat sa-i cheltuie? N-oi fi oare raspunzatoare si de furt si de imprumut, oare?
Am specificat ca a fost facut fara ACORDUL SI STIREA SOTULUI
iar aceste credite sunt facute recent dupa care brusc ne hotaram sa divortam...cine e hotul in acesta situatie?
Ultima modificare: Joi, 3 Decembrie 2015
gi-jane2, moderator

Alte discuții în legătură

Datorii la banca - raspunderea comuna a sotilor florycyka florycyka in cazul in care sotia are mostenire casa de la parinti si sotul face o datorie la banca fara sa stie sotia, ea nu a semnat nimic si sotul nu mai plateste ... (vezi toată discuția)
Poprire salariu/divort/partaj CristinaNN CristinaNN Bună ziua! [b]Soțu[/b]l a contractat în urmă cu aprox. 3 ani mai multe credite pt nevoi personale, în valoare de aprox. 300 de milioane vechi, atât de ... (vezi toată discuția)
Sotia este sau nu codebitor intr-un contract de credit pe care nu l-a semnat? catalinion84 catalinion84 Va rog sa imi spuneti si mie daca intr-un contract de credit de nevoi personale facut de sot, daca sotia nu are venituri si nu a semnat la codebitor, poate fii ... (vezi toată discuția)