avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1074 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Sechestru pentru 500 lei
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Sechestru pentru 500 lei

buina ziua,
matusa mea locuieste intr-un bloc unde administratorul a facut contract cu o firma pentru reparatia terasei blocului. Pentru fiecare apartament s-a perceput suma de 520 lei.
Pentru ca pensia e foarte mica nu-si permite sa achie toata aceasta taxa si I s-a adus la cunostiinta de catre presedintele administratiei ca I se va face dosar pentru sustragerea de la plata datoriei si se va cere sa-i faca sechestru pe apartament.
va rog frumos explicate-ne , daca in caz de neplata a acestei taxe integral ce anume I se poate intampla si la ce ne putem astepta cel mai rau.
Multumim.
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 12:54, 22 Martie 2014
Poate fi executata... proprietatea e scumpa, de ce nu insetraineaza apartamentul acela cumva? Poate cu rezerva de uzufruct/abitatie, poate cumpara ceva mai mic...
Ar trebui sa se inteleaga pt a plati in rate. In caz ca nu se inteleg, o va actiona in judecata si i se va adauga la datorie si cheltuieli de judecata si apoi de executare, ar fi pacat sa platesca cu mult mai mult.
In final, i se va pune poprire pe pensie.
Cat are pensie ? daca e prea mica si nu ii poate pune poprire legal pe ea, abia atunci se poate ajunge la casa.
Ultima modificare: Miercuri, 12 Martie 2014
gi-jane2, moderator
Buna ziua,
deci ar trebui sa plateasca niste rate mult mai mici luna de luna ., dar administratorul vrea sa inceapa lucrarea acum in martie. Pensia este mica de 300 lei si nu are cum sa achite aceasta taxa integral.
deci nu are alta varianta decat sa se imprumute la cineva si sa achite.
Multumim
Nu, sa achite cum poate si cat poate lunar. Pt astfel de actiuni trebuia strans un fond de reparatii, nu sa ii forteze acum sa dea toata suma o data.
De acord. Totusi, chiar nu poate vinde? Ce face daca se mai repara ceva in 2 luni?...
Pe termen lung, ar fi mai buna solutia cu mutarea...

Alte discuții în legătură

Achitare retroactiva a fondului de rulment Crisovan Crisovan Buna ziua, Situatia sta in felul urmator: proprietarul unui apartament nu a fost de gasit cativa ani, perioada in care ceilalti locatari sustin ca au ... (vezi toată discuția)
Fondul de reparatii Radu_Buga Radu_Buga M -am mutat de curand intr-un bloc din alt cartier si vechiul proprietar imi cere sa ii restitui fondul de reparatii,la fel si administratorul sa platesc din ... (vezi toată discuția)
Plata intretinere vitalsmart vitalsmart Buna ziua! Am cumparat un apartament in luna martie si pe 01.03.2018 am semnat actele. Vanzatorul a adus adeverinta de la asociatia de locatari emisa in ... (vezi toată discuția)