Buna ziua,as dori sa cer o informatie,sunt asistenta medicala ,am lucrat pana in 2007 in Romania apoi am plecat in Italia unde am lucrat timp de 6 ani in domeniu.Am revenit in 2014 si lucrez din nou la acelasi angajator,spitalul municipal.Va rog sa-mi spuneti unde trebuie sa duc actele pentru a mi se recunoaste vechimea din Italia ptr a lua sporul aferent si gradatia corespunzatoare vechimii in munca,spitalul la care lucrez neluandu-mi in calcul si vechimea din italia. Va multumesc!
La angajatorul dvs , va trebui sa duceti aceste documente pentru a se lua in calcul la stabilirea vechimii in munca.
Pentru a putea beneficia de recunoasterea in Romania a perioadelor de cotizare la sistemul asigurarilor sociale din Italia va trebui sa solicitati de acolo formularul E207 care va fi emis de I.N.P.S. .
multumesc ptr raspuns,doar ca angajatorul nu imi ia in considerare documentele prezentate pe motiv ca ar vrea o decizie de la minister pentru a putea face modificarile salariale corespunzatoare.Am vorbit la ITM dar nici ei nu imi pot elibera vreo adeverinta si nu stiu cui sa ma adresez.