avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 443 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Am fost agresat intr-o camera de camin, am un martor ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Am fost agresat intr-o camera de camin, am un martor ce pot face?

Buna ziua,

Locuiesc intr-o camera de camin si un coleg de-al meu a sarit la mine la bataie, iar eu mai eram cu prieten (banuiesc ca poate fi martor) care nu s-a bagat deoarece voiam sa il mut din camera pentru iesirile lui.
El m-a lovit cu un pumn in tampla si in zona de sus a mandibulei si mi s-a umflat la 3 zile tampla si ma doare deschid gura larg datorita loviturii in madibula. Am fost la urgente la Spitalul Universitar, am intrare la spital pe motiv de agresiune, am fost testat EKG, radiologie si m-a trimis la alt spital pentru BMF( radiografie la maxilar) , am facut radiografia si mi-a spus la consult ca osul mandibulei este putin infundat. Eu nu pot sta in spital internat deoarece sunt anul 4,semestrul 2 si trebuie sa imi termin proiectul de licenta si facultatea. Toate radiologiile si tratament au costat in jur de 100 lei. ( bani pe care nu vrea sa mi-i dea amical )
Am vorbit cu administratora caminului si i-a spus sa se mute din camera si el nu vrea, si a ramas la alegerea lui , si din ce am inteles, ea nu il poate obliga. Eu nu am intervenit cu politia sau plangere penala.
As dori sa aflu ce as putea sa rezolv daca il dau in judecata sau daca ii fac plangere la politie... Nu ma pricep foarte bine.
Cel mai recent răspuns: ContSters315672 , utilizator 15:51, 12 Martie 2014
Puteti face o plangere la politie pentru vatamare corporala si agresiune. Sa prezentati si documentele pe care le-ati primti de la spital care atesta vatamarea corporala .
Era foarte bine daca faceati un drum si la IML pentru constatare .
Amicul sau colegul care era de fata poate fii chemat ca martor sau citat de catre instanta daca se ajunge la proces .
Puteti cere ordin de restrictie , contravaloarea taxelor de spitalizare si daune morale in cazul in care ati ramas cu sechele sau traume in urma bataii primite .

Colegul de camera nu poate fii obligat sa vina marotor dar poate fii citat de instanta.
Ultima modificare: Miercuri, 12 Martie 2014
Crisan_valentin, utilizator
daca agresorul nu recunoaste nimic si martorul nu depune marturie in favoarea dumneavoastra , nu o sa rezolvati nimic .

era mult mai eficient un ceriticat medico-legal .
Martorul este un prieten de-al mereu caruia i-am spus sa nu se bage sa vad pana unde se ajunge. Noi doi puteam sa-l dovedim dar am vrut sa il mut din camera si sa il am la mana cu ceva. Asa ca este martor si explica tot ce s-a intamplat, normal ca in favoarea mea daca relateaza exact cele intamplate.
Am de la urgente o foaie pe care scrie hematom si tot ce au verificat : sange, inima, radiografia, neurochirurgie (am stat vreo 4 ore pe la spital). Si de la Spitalul de stomatologie : radiologia bmf si consultul doctorului de specialitate cu tratament.
Mai este nevoie de certificat medico-legal in situatia aceasta?
bineinteles ca este mai sigur certificatul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Batut pe strada lucianbanescu lucianbanescu Deci azi mergeam pe strada si am fost luat la bataie, din motive nejustificate ce as putea sa fac ? (vezi toată discuția)
Buna ziua,fratele meu a suferit o agresiune din partea unui vecin,in ... mafinescuingrid mafinescuingrid Buna ziua,fratele meu a suferit o agresiune din partea unui vecin,in urma acesteia,conform biletului de iesire din spital,s-a...ales cu urmatoarele: -Fractura ... (vezi toată discuția)
Ce pedeapsa se aplica pentru un sofer ce nu a acordat prioritate? brunimy brunimy buna ziua.in urma accidentului eu fiind pasager in dreapta el neacordand prioritate a intrat exact in noi chiar in partea mea .eu m-am ales cu un hematom in ... (vezi toată discuția)