daca am avut proces pe data de 17.02. 2014 si am castigat iar acasa mi-a venit hotararea acum o saptamana si scrie pe ea cu drept de apel in 30 de zile cum calculez cele 30 de zile, de la data cand a fost procesul sau de la data cand am primit hotararea acasa, ca sa pot pune ramas definitiv?
cum procedez sa pun stampila pentru ramanere definitiva hotarare , mai fac cerere?
zilele se socotesc de la data luarii la cunostinta a sentinteti.
depinde si la ce data ia la cunostinta partea adversa.
daca nu se face apel de catre nici una din parti mergeti la instanta .
Ca principiu, termenele nu se socotesc de la data luării la cunoștință a hotărârii, ci de la data comunicării acesteia. Evident, este necesar ca pentru toate părțile să se fi epuizat termenul de atac, pentru ca hotărârea să fie definitivă.
Nu coincid cele două noțiuni. Comunicarea poate fi făcută pe o anumită dată, dar partea poate, ca exemplu, să lipsească de la domiciliu și să nu o cunoască. Termenul se va socoti de la comunicare, nu de când s-a întors partea și a văzut hotărârea.
Buna ziua, as dori sa stiu, daca am obtinut o hotarare definitiva mai poate fi atacata undeva? Pot sa -mi fac imbunatatiri in apartament fara sa-mi fie frica?
Multumesc!