avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 743 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Avize material lemnos
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Avize material lemnos

Buna seara. Va rog sa-mi spuneti daca pt. o firma nou infiintata cu cod caen 4613(intermedieri in comertul cu material lemnos si materiale de constructii) ,aceasta trebuie sa foloseasca aviziere cu regim special silvic.Mentionez ca pe aviz destinatarul este diferit de locul de descarcare,deci firma este intermediara.Altfel spus firma x avizeaza lemn la firma y,dar locul de descarcare este la firma z. Firma y factureaza la firma z,dar avizul il foloseste cel initial.Este corect? Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: sfarghiuelena , utilizator 14:12, 13 Martie 2014
Depinde cum se face transportul.
1) Cine face transportul? Firma X,Y sau Z?
2) Transportul este dintr-o bucata sau pe traseu marfa este descarcata si reancarcata?
Transportul il face o firma specializata.Transportul este dintr-o bucata. Marfa vanduta de firma x se va descarca direct la firma z,firma y fiind deci o firma comisionara, care nu face altceva decat sa intermedieze vanzarea de la firma x la firma z( cu un comision). Mentionez ca firma x va factura marfa firmei y,iar y va factura marfa firmei z, dar firma y nu va descarca marfa la ea.Multumesc pt. timpul alocat. O zi buna!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de trnsport international cmr Pintico Pintico Va rog sa imi spuneti daca CMR-ul, contract de transport international, este denumit ca fiind document intracomunitar, atesta provenienta marfurilor, ca fiind ... (vezi toată discuția)
Materiale spre prelucrare andrei44 andrei44 Buna ziua, Situatia se prezinta in felul urmator: Firma Z este beneficiarul lucrarilor. Firma X factureaza materiale catre firma Z dar, fizic, ... (vezi toată discuția)
Ce cod caen se atribuie unei societati cu activitatea principala de comert cu material lemnos? AlinaNora AlinaNora Buna seara, Am nevoie de ajutor si nu stiu la cine sa apelez.Vrem sa deschidem o firma cu activitate de comert cu material lemnos. Nu stiu daca este corect ... (vezi toată discuția)