avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1441 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Acord mansardare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Acord mansardare

Buna seara,

Locatarii unui bloc de locuinte am fost fortati sa semnam la cumpararea imobilului ca vom fi de acord cu constructia unei mansarde.

Ulterior cel care a construit blocul a vandut podul altcuiva care intentioneaza sa obtina autorizatie de constructie.

Suntem obligati sa respectam acordul dat celui care a construit blocul? Nu suntem de acord cu deranjul care ar urma. Initial am fost fortati sa semnal acel acord.

De asemenea, putem obliga Asociatia de Proprietari sa nu-si dea acordul?

Multumesc,
Mihai Popescu
Cel mai recent răspuns: mihai78 , utilizator 23:02, 12 Martie 2014
Cum probati ca ati fost fortati sa semnati acordul ?
In contractul de achizitie bun imobil exista clauza prin care constructorul a conditionat semnarea contractului de mansardarea imobilului ?
Daca contractul de achizitie bun imobil este semnat de dv cu constructorul X,pe cale de consecinta acesta nu mai produce efecte fata si in raport de terti-respectiv actualul proprietar al podului
Asociatia de proprietari este alcatuita din dv proprietarii semnatari ai contractelor cu constructorul
Dc ca si proprietari puteti analiza temeinic in cadrul adunarii generale avantajele si dezavantajele mansardarii si puteti lua hotarari in consecinta
Multumesc pentru raspuns!

Nu pot proba in nici un fel faptul ca am fost sau nu fortati.

In fapt, la momentul in care fiecare dintre noi a cumparat un imobil, fara nici o discutie prealabila a fost pus sa semneze si o declaratie conform careia este de acord cu acea mansardare.

Adica fiecare dintre noi, individual si la data la care fiecare am cumparat, ne-am trezit cu o foaie sub nas. Semnezi ca daca nu pica intelegerea pentru imobil.

Data acelei declaratii coincide cu data semnarii CVC-ului fiecaruia, ceea ce poate constitui un semn ca nimeni nu si-a dorit in mod deosebit mansardarea.

Prin aceasta intrebare vroiam in primul rand sa imi confirmati faptul ca acea declaratie nu este opozabila tertilor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Exista drept de proprietate in acest caz ? gabyteo gabyteo Un amic a incheiat un contract de vanzare -cumparare a unui apartament in forma scrisa dar nu prin notariat ci pur si simplu tehnoredactat si semnat de parti ... (vezi toată discuția)
Pot transforma in mansarda podul de deasupra apartamentului meu ? zoia2011 zoia2011 Am cumparat un apartament cu 2 camere la ultimul etaj al unui bloc din Bucuresti care se afla un curs de construire. Dupa ce m-am mutat am inceput sa am ... (vezi toată discuția)
Intabulare mansarda fara acceptul tuturor proprietarilor limbaalin limbaalin Poate fi intabulat un apartament construit pe terasamentul unui bloc fara acordul tuturor proprietarilor. Pot fi cerute despagubiri vanzatorului sau ... (vezi toată discuția)