angajatorul este firma din Austria
Daca nu are cod fiscal de Romania ... nu are cum sa va angajeze pe dvs. in Romania (poate doar in Austria, caz in care nu mai are sens contabila din Romania).
Spuneti:
Angajata cu un contract de munca
dar
Contractul se numeste''contract de furnizare servicii''
In Romania contractul de munca, se numeste
Contract individual de munca, nu altfel.
Si ca sa fiti un salariat din Romania, firma care v-a angajat trebuie sa fie inregistrata in Romania (fie, prin reprezentanta, sucursala, agentie locala, etc) si ca aibe CIF de Romania.
contractul nu este intregistrat si acesta contabila nu este de gasit.
Ma tem ca dvs.
nu stiti ce ati semnat si nu contabila este problema.
Mergeti cu actele dvs. (hartiile respective, tot ce aveti) la un consultant sa va spuna in ce situatie va aflati.
Eu cred ca aveti un banal contract de colaborare cu o firma (fie ea si din Austria), urmand ca dvs. sa va declarati veniturile obtinute si sa va platti darile aferente catre statul roman, probabil cu ajutorul unei contabile cu care probabil firma respectiva a gasit-o si a contactat-o.
Acum sunt 2 aspecte aici:
1) Care este statutul dvs. in raport cu firma din Austria si in raport cu taxele datorate statului roman? (caz in care v-am raspuns ce a veti de facut), si
2) Faptul ca nu va raspunde persoana respectiva la telefon, care ...asta e, poate nu vrea sa vorbeasca cu dvs. (ce se poate comenta aici?).