avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 592 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Contract de muncadesfacut conf.art.55 lit.b acordul ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Contract de muncadesfacut conf.art.55 lit.b acordul partilor-Angajatul habar nu are de acest document. CE STATUT AM EU ACUM ? ANGAJAT UNDE ?

In urma unor reclamatii la Inspectia munci.pentru neplata salarii la timp. Patronul a aflat ca eu am reclamat.Nu am mai fos primit la serviciu .Data de 01.06..2011 De la inspectia muncii - Am fost instiintat ca: Intre mine si angajator au incetat raportul de munca. Art.55 lit.b. ( acordul partilor ) inceppand cu data de 25.05 2011. Eu habar am de acest acord pe care nu l-am semnat vreodata. Dar nici nu am mai fost la munca.Pt. ca patronul nu ma mai primit.Am stat acasa pana in septembrie 2011 pentru ca nu am gasit de munca. Acum pe 22.09.2011 am gasit de munca. Noul angajator vrea sa-mi faca contract de munca. incepand cu luna aceasta (septembrie )
X-( Dar totodata vreau sa-l dau in judecata pe fostul angajator.Nu mi-a dat salarii din luna aprilie. 2011. Nici banii pe concediile de odihna pe 3 ani .
Pana cad am fost angajat ? El probabil ca a scris si semnat acel acord.
---Ce statut am eu acum ?---- Am 2 contracte de munca ?
Poate ma lamureste cineva..
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:50, 23 Septembrie 2011
nu mai aveti contract de munca la fostul angajator de la data de 25.05. 2011. nu aveti acum 2 contracte de munca, de altfel daca la noua firma nu ati semnat inca un contract de munca, nu aveti nici un contract acum
daca nu ati primit decizia de incetare a contractului de munca, puteti sa actionati la tribunalul de la domiciliul dvs. fostul angajator si sa contestati legalitatea deciziei, precum sa soilicitati sa vi se acorde drepturile salariale restante
Nu, aveti statutul de somer, dar nu beneficiati de indemnizatie de somaj.
Pe fostul angajator il puteti actiona in judecata, in final oricum veti recupera salariile neplatite fie de la el fie din fondul de garantare.
In instanta va puteti reprezenta si singur, insa daca nu va pricepeti mai bine luati legatura cu un avocat.
dorudoru a scris:

......
X-( Dar totodata vreau sa-l dau in judecata pe fostul angajator.Nu mi-a dat salarii din luna aprilie. 2011. Nici banii pe concediile de odihna pe 3 ani .
Pana cad am fost angajat ? El probabil ca a scris si semnat acel acord.
---Ce statut am eu acum ?---- Am 2 contracte de munca ?
Poate ma lamureste cineva..

In acest moment , dvs aveti statutul de somar deindemnizat ... intrucat raportul de munca cu fostul angajator a incetat la 25.05.2011.

Aveti posi bilitatea de a promova o actiune in instanta impotriva acestuia pentru neplata salariului si a CO neefectuat ... referitor la modalitatea de incetare a c.i.m. nu cred ca mai puteti ceva ... decat daca stiti ca exista o hartie prin care dvs solicitati incetarea c.i.m. cu acordul partilor dar nu este semnata de dvs, ci de o alta persoana.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Litigiu penal- nu stiu ce sa fac ? exista infactiune ? doderosandro doderosandro Eu m-am angajat pe data de 15.05.2009. Mereu intrebam patronul daca mi-a facut contract de munca. Acesta imi spunea ca da. am contract de munca.. Eu spuneam ... (vezi toată discuția)
Mi s-a incetat cim si mi s-au modificat clauzele contractuale fara sa stiu! ce pot face? dorudoru dorudoru Am fost anuntata de Inspectia muncii Bucuresti cum ca: din data de 15.05.2011 Mi sa desfacut contractul de munca cu : Art.55 lit. B - din codul muncii. Fara ... (vezi toată discuția)
Despagubiri daune litigiu de munca- art.55 lit.b (acordul partilor ) benga112 benga112 Un patron desface banditeste contractul de munca unui angajat conform art.55 lit.b (acordul partilor ) codul muncii Totul a inceput pe 25.05.2011. ... (vezi toată discuția)