avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1072 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Diminuare pensie alimentara minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Diminuare pensie alimentara minor

Buna ziua,

Ma puteti ajuta, va rog, cu enumerarea pasilor si documentelor ce trebuie depuse in vederea diminuarii pensiei alimentare; mentionez ca nu am loc de munca, iar inca din luna decembrie nu mai am dreptul de la ajutorul de somaj.

Pensia alimentara a fost stabilita printr-un proces de mediere, in cuantumului intregului ajutor de somaj; acum ca nu mai am acest venit, si de fapt nici un venit, nu mai pot achita acesta suma;

Pana acum am restanta o parte din pensia aferenta lunii ianuare si februarie in totalitate.

Multumesc,
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 07:54, 13 Martie 2014
Faceti o cerere catre instanta prin care sa cereti diminuarea pensiei, cu dovada venitului actual.
Multumesc pentru promptitudine dar, cum ar trebui sa arate acesta cerere? exista vre-un model? cum ar trebui sa o redactez exact si ce anume document are trebui sa faca dovada ca nu am nici un venit?
Trebuie sa arate.. ca o cerere adresata presedintelui, motivata in drept si in fapt. Modele gasiti pe internet.
Va trebui sa platiti taxa de timbru de 20 de lei si tot de la administratia financiara luati si adeverinta ca nu realizati venituri. Depuneti cererea in 3 exemplare semnate, insotita de chitanta pt taxa, adeverinta de venituri, copie dupa buletin, copie dupa tranzactia de la notar.

Domnule Preşedinte,

Subsemnatul _, domiciliat în_, în calitate de reclamant, chem în judecată pe ( mama)_, domiciliat în_, în calitate de pârât şi pe Autoritatea Tutelară_, pentru ca prin hotărârea ce o veţi pronunţa să dispuneţi

Reducerea pensiei de întreţinere

la care eu m-am obligat în favoarea pârâtei, de la suma de_ lei la suma de_lei.

Motivele acţiunii sunt următoarele:

Motivele de fapt _

Temeiul de drept : îmi întemeiez acţiunea pe dispoziţiile 529 si 531 din noul cod civil

Probe : în dovedirea pretenţiilor, solicit încuviinţarea probelor cu inscrisuri
Anexez următoarele înscrisuri:

Semnătura

Domnului Preşedinte al Judecătoriei ( de la domiciliul mamei)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cerere de reabilitare Theryder71 Theryder71 Buna ziua, as avea si eu o intrbare, cum trebuie sa procedez pentru a face o cerere de reabilitare, in speta, curatarea cazierului, mentionez ca am avut trei ... (vezi toată discuția)
Divort - explicatie hotarare smeuionutalexandru smeuionutalexandru imi poate explica cineva ce inseamna mai exact ,,in cuantum de 1 din venitul minim pe economia naţionala,,? multumesc (vezi toată discuția)
Cerere de urgentare a redactarii hotararii judecatoresti. Adrinuta Adrinuta Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu un model de cerere de urgentare a redactarii hotararii judecatoresti in cazul divortului, avand in vedere ca au trecut ... (vezi toată discuția)