avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 534 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Cerere de reabilitare
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Cerere de reabilitare

Buna ziua, as avea si eu o intrbare, cum trebuie sa procedez pentru a face o cerere de reabilitare, in speta, curatarea cazierului, mentionez ca am avut trei condamnari, una cu suspendare, si doua cu executare, ultima condamnare, in anul 2000, de trei ani, iar acum intampin greutati la angajare, datorita cazierului, vo rog din suflet daca imi puteti da un sfat, ceva, va multumesc
~ Conținut șters la cerere ~
Cererea o depuneți fie la instanța care a pronunțat condamnarea ( condamnările),fie la instanța de la locul unde domiciliați.
Un model de cerere de reabilitare ar fi următorul:

DOMNULE PREŞEDINTE,
Subsemnatul(a)_ , domiciliat(ă) în_, vă rog să dispuneţi
REABILITAREA MEA
de condamnarea (sau condamnările) pe care le-am suferit.
Motivele cererii:
În fapt, prin sentinţa penală nr._ , din_ , a judecătoriei_ , în baza art._ , am fost condamnat(ă) la închisoare, faptă comisă la data de_.
Pedeapsa am executat-o în perioada_.
De la data executării şi până în prezent nu am suferit o nouă condamnare în intervalul de timp prevăzut de art. 166 din Noul C. pen., iar în această perioadă am avut asigurată existenţa prin muncă cinstită, am avut o bună conduită şi am achitat în întregime despăgubirile civile şi cheltuielile judiciare la plata cărora am fost obligat(ă).
În toată această perioadă am fost încadrat(ă) în muncă la_ , şi am locuit efectiv în_ .
În drept, îmi întemeiez cererea pe dispoziţiile art. 168 din Noul C. pen. şi art. 529 din Noul C. proc. pen.
Dovada cererii o fac cu următoarele acte pe care le anexez: copia legalizată a hotărârii de condamnare, biletul de liberare din penitenciar, adeverinţa nr._ , din_ eliberată de unitatea la care am lucrat de la executarea pedepsei şi până în prezent, chitanţa de achitare a despăgubirilor civile şi a cheltuielilor judiciare, precum şi o caracterizare din partea unităţii la care lucrez, din care rezultă că am avut o bună comportare.

Detalii: [ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

In cat timp imi va fi reabilitat cazierul Alin Tomescu Alin Tomescu Buna ziua , am fost condamnat la 8luni de inchisoare in urma unei vatamari corporale din culpa , art 196 , pedeapsa mi a fost amanata , si am mers timp de 2 ... (vezi toată discuția)
Reabilitare pifulet pifulet Buna ziua, am o mica problema si sper cu ajutorul dvs sa ma lamuresc deci: prin anul 1995 am suferit o condamnare cu executare pt evaziune fiscala si ... (vezi toată discuția)
Am nevoie de ajutor londonezul londonezul Buna ziua,ma poate ajuta si pe mine un avocat,as vrea sa fac reabilitare judecatoreasca si nu imi permit sa platesc onorariu la un avocat.doresc sa stiu cum sa ... (vezi toată discuția)