avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 608 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Prescriere datorii CASS
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Prescriere datorii CASS

Buna seara. Va rog sa ma ajutati sa solutionez urmatoarea problema. In anii 2005 -2009 am obtinut venituri din conventii civile.Toata lumea ne spunea catrebuie sa platim numai impozitul pe venit, ceea ce am si facut. In martie 2014 am primit somatie de plata de la Anaf in care imi scria ca am datoria din 2011 - 2012, dar cand am fost sa fac dovada ca am platit din 2010 toate contributiile, m-au trimis la Casa de sanatate unde am aflat ca pe veniturile din 2005-2009 trebuia sa platesc si sanatatea. Ma intreb dece tocmai acum? Ce pot face? Va multumesc mult pentru sprijinul acordat.
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 22:24, 12 Martie 2014
Va sfatuiesc sa nu platiti sanatatea ptr. 2005-2008, sumele fiind prescrise; sumele datorate bugetului consolidat de stat (cum este sanatatea) se prescriu in termen de 5 ani! In legatura cu 2009, si aceasta suma este partial prescrisa......!
Prescriptia in cazul impozitelor se face pe an calendaristic. Deci, intregul an 2009 nu este prescris.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit pe apartament radupetre radupetre am dobandit un apartament scutit de plata impozitului pana in 04/02/2009.Acum cei dela primarie imi cer plata impozitului pe apartament.Intrebare:daca au ... (vezi toată discuția)
Prescriere datorie banca dupa incuviintare de executare silita raducanmihai raducanmihai Buna ziua. Incep prin a va spune ca am citit articolul \"In cat timp se prescriu datorille\",dar tot nu m-am lamurit ( ... (vezi toată discuția)
Prescriptia creantei bugetare atrage si prescriptia majorarilor de intarziere? mariusstoican mariusstoican Am o datorie la bugetul local reprezentand neachitarea impozitului pe teren pe o perioada de 8 ani. Din calculele facute de mine rezulta ca datoria bugetara pe ... (vezi toată discuția)