avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 765 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Act aditional la contractul de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Act aditional la contractul de munca

Buna seara,
Angajatorul m-a instiintat ca mi se va incheia un act aditional la contractul de munca prin care semnandu-l ma voi obliga sa platesc contravaloarea unui curs-1000 euro in cazul in care voi demisiona inainte de implinirea unui an de la semnarea actului aditional.Ce sansa am sa semnez actul aditional si sa plec totusi fara sa platesc acest curs.Mentionez ca am fost propusa si nu am cerut sa fac cursul.
Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: mirela virtosu , utilizator 19:20, 13 Martie 2014
Nu va poate obliga sa semnati. Nu va poate obliga sa faceti cursul. Daca semnati, platiti.
mi s-a spus ca daca nu semnez,nu mai vin la munca
Pai vedeti, dragoste cu sila nu se poate, desi legea este de partea dvs. Chiar daca veti castiga un eventual litigiu in instanta (sunt toate sansele), oricum apoi va trebui sa plecati de acolo. Deci ... ce discutam aici?
Formarea profesională iniţiată/propusă de angajator nu înseamnă că îi obligă pe salariaţi să o şi urmeze.
Salariaţii trebuie să vrea să urmeze această pregătire.
Multumesc mult pentru raspunsuri,dar intrebarea mea era :,,Ce sansa am sa semnez actul aditional si sa plec totusi fara sa platesc acest curs"...am nevoie de un loc de munca ,deci voi semna,dar daca totusi intr-un an de zile -sa zicem ca se schimba ceva...nu stiu exact ce...dar daca imi voi gasi un alt loc de munca,chiar nu exista nici o sansa sa plec de aici fara sa platesc?????
Dumneavoastra ce m-ati sfatui sa fac???sa nu semnez???
Multumesc inca o data.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisie in caz de formare profesionala xxandra xxandra Buna, sunt in urmatoarea situatie: sunt angajata la o firma, si am semnat contract aditional contractului de munca in care scrie ceva de genul "salariatul care ... (vezi toată discuția)
Detasarile in strainatate si actele aditionale taraambra taraambra Buna ziua, Acum 2 ani de zile m-am angajat la o firma, aceasta firma m-a trimis la un stagiu de pregatire in afara tarii. Stagiu de pregatire a durat 3luni ... (vezi toată discuția)
Act aditional la contract??? Raluca_B Raluca_B Firma organizeaza program de training….si ma pune sa semnez un act aditional cum ca daca plec timp de 2 ani platesc contravaloarea cursului. Eu particip ... (vezi toată discuția)