avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 634 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Ce putere are o hotarare judecatoreasca - publicata in ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Ce putere are o hotarare judecatoreasca - publicata in M.O. ?

Litigiu de munca.
- am obtinut o hotarare judecatoreasca, definitiva si irevocabila.
- mi-a spus o colega faptul ca ar fi foarte bine daca
as publica acea hotarare in Monitorul Oficial al Romaniei.
Motivul: nimeni si nimic nu ar mai putea-o schimba si ca
ar avea, oarecum, putere de lege.
- este adevarat ?
- ce putere are o hotarare a unei instante - publicata in M.O. ?
Cel mai recent răspuns: oanaportar , utilizator 08:49, 13 Martie 2014
colega e de specialitate...sau doar asa?
- nu este de specialitate.
- are dreptate ? Pot urma recomandarea ce mi-a facut-o ?
Monitorul oficial este o publicatie a organelor de stat, unde se publica acte normative, pentru a fi aduse la cunostinta cetatenilor tarii.
Hotararile judecatoresti nu se publica in Monitorul Oficial. Numai Deciziile Curtii Constitutionale si cele date de ICCJ in R.I.L.

Chiar daca ati publica-o in Monitorul Oficial nu are decat aceeasi valoare juridica ca si hotararea nepublicata in Monitorul Oficial.
Va multumesc foarte mult pt. raspunsuri !

Alte discuții în legătură

Recurs in interesul legii in materie civila timi timi Art.329 C.pr.civ alin. 2 dispune : Deciziile prin care se solutioneaza sesizarile se pronunta de Sectiile Unite ale inaltei Curti de Casatie si Justitie si se ... (vezi toată discuția)
Insulta și calomnia - revalidate de ccr Patrick_ Patrick_ Iata comunicatul CCR din 29.04.2013, care anunta ultima isprava a „judecatorilor” CCR: [i]„[b]COMUNICAT – 29.04.2013[/b]... II. In ... (vezi toată discuția)
Efectele suspendarii hg nr. 735/2010 ZAINEA ZAINEA DACA , ICCJ A SUSPENDAT O HOT.DE GUVERN ( 735/2010 ) EA MAI POATE FI APLICATA ? (vezi toată discuția)