avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 985 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Modificare act constitutiv firma
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Modificare act constitutiv firma

Buna seara,

Am nevoie de informatii in legatura cu modificare actului constitutiv al unei firme.

1. Actul constitutiv modificat trebuie autentificat de catre un avocat inainte de depunere?
2. Daca AC actual este cu perioada de activitate nedeterminata, acesta poate fi modificat de exemplu ca perioada de activitate sa fie 1 luna? Ce se intampla cu firma dupa expirarea acestui termen?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: juridic dana , utilizator 12:54, 13 Martie 2014
1. Da, actul constitutiv trebuie sa fie atestat de un avocat (costuri mai mici) sau autentificat de un notar (costuri mai mari)
2. Se poate stabili modificarea duratei firmei, insa la momentul indeplinirii termenului determinat (o luna) fie veti fi radiata din oficiu, fie veti aparea cu durata de functionare expirata. Recunosc ca nu se prea practica durata de activitate limitata la 1 luna... Mult succes.
Nu este obligatoriu ca actul constitutiv sa fie atestat de avocat sau autentificat de un notar public.
Exista si varianta actului sub semnatura privata, care primeste data certa la data depunerii lui la registrul comertului. Aceasta varianta chiar nu presupune costuri suplimentare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbare sediu social si asociat unic ilmir ilmir Buna seara Am si eu o problema vreau sa preiau firma tatalui meu si sa ii mut sediu in alt judet daca imi poate spune si mie ce pasi trebuie sa parcurg caci ... (vezi toată discuția)
Ajutor! infiintare patronat iulia79 iulia79 Am si eu doua intrebari legate de constituirea unui patronat: 1. Statutul si actul constitutiv trebuie sa fie autentificate de notar sau pot fi si atestate de ... (vezi toată discuția)
Se poate infiinta srl pe perioada determinata? andreia_misha andreia_misha Buna ziua! M-ar interesa daca exista posibilitatea de a infiinta un S.R.L. pe o perioada determinata de timp, dupa care sa se radieze de la sine, sau cu ... (vezi toată discuția)