avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1006 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... ajutor! infiintare patronat
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

ajutor! infiintare patronat

Am si eu doua intrebari legate de constituirea unui patronat:
1. Statutul si actul constitutiv trebuie sa fie autentificate de notar sau pot fi si atestate de avocat?In legea 356/2001 se foloseste termenul de statut autentificat, spre deosebire de OG 26/2000, unde se prevede ca actul constitutiv si statutul asociatiei pot fi in forma autentica sau atestata de avocat. Ce-i drept, in legea 51/1995 se prevede ca activitatea avocatului se realizeaza si prin atestarea identittatii partilor, a continutului si a datei actelor prezentate spre autentificare.Eu as prefera sa apelez la serviciile unui avocat, dar nu vreau ca dupa aceea sa mi se spuna de la judecatorie ca actele trebuiau autentificate de un notar.
2. Poate fi imputernicita o persoana din afara patronatului sa se ocupe de toate formalitatile necesare in vederea inregistrarii patronatului?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Boncu Constantin , Avocat 13:36, 3 Februarie 2009
Buna ziua,

mergeti la notar. El este cel care va poate autentifica statutul.
Se poate delega/imputernici o persoana in vederea indeplinirii formeleor de constituire.

av. Boncu

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Statutul si actul constitutiv al ascociatiilor maneaciprian17 maneaciprian17 Buna ziua! Am o nelamurire cu privire la statutul si actul constitutiv al asociatiilor. Autentificarea acestor documente ce presupune? Este ... (vezi toată discuția)
E necesar sa ne reprezinte obligatoriu un avocat? adria_bd adria_bd Buna ziua, Drim sa infiintam un ONG. Am redactat statutul si actul constitutiv sub indrumarea unui avocat. Din pacate, avocatul nu mai este disponibil si nici ... (vezi toată discuția)
Notar competent niksonmd niksonmd Buna ziua, Am fost deja la vreo 3 notari si unul mi-a zis ca nu e competent, altul mi-a cerut numar de inregistrare de la judecatorie si inca nu mai stiu ... (vezi toată discuția)