avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 431 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Notar competent
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Notar competent

Buna ziua,

Am fost deja la vreo 3 notari si unul mi-a zis ca nu e competent, altul mi-a cerut numar de inregistrare de la judecatorie si inca nu mai stiu ce.., asa fara nici o explicatie si fara vreo autentificare #-o , iar altul in genere nu a vrut sa discute si sa ma indrume si intrun mod arogant mi-a zis sa vin la el cind toate actele vor fi in regula, punct si fara vreo specificare.

As avea si eu o rugaminte sa-mi propuneti si mie un notar competent in materie de ONG-uri, care se conduce dupa principii omenesti si de constiinta inalta si nu din alea birocratico-amorale. Nu locuiesc in Bucuresti si nu cunosc pe nimeni. Deja a treia oara fac cursa Bucuresti-Chisinau, si am nevoie de niste lucruri simple -- autentificare notariala a unui Act constitutiv, Statut si Contract de locatiune..., si chiar daca mai e nevoie de vreun act sau vreo modificare ceva, sunt gata sa cooperez in simtul spiritului uman!

Much Peace and Love to all of you,
Lost Children's Mission!
Cel mai recent răspuns: ContSters84919 , utilizator 08:44, 16 Iunie 2009
Orice notar din tara este competent a va autentifica actele constitutive ale unui ONG ... dar nu este neaparat nevoie sa apelati la un notar ... OG nr.26/2000 prevede ca, in vederea dobandirii personalitatii juridice, membrii asociati incheie actul constitutiv si statutul asociatiei, in forma autentica sau atestata de avocat. Prin urmare, va puteti adresa si unui avocat care sa va ateste aceste acte.
E mai bine sa mergeti la un avocat pentru ca el poate sa va ateste documentele, sa le verifice daca sunt intocmite conform legii si e persoana cu care va si puteti consulta in problemele legate de asociatia dvs. Tot avocatul va poate reprezenta si in instanta pentru a nu va mai deplasa dvs. de fiecare data.

Cu stima,
Av. Ana Florea

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Statutul si actul constitutiv al ascociatiilor maneaciprian17 maneaciprian17 Buna ziua! Am o nelamurire cu privire la statutul si actul constitutiv al asociatiilor. Autentificarea acestor documente ce presupune? Este ... (vezi toată discuția)
Autentificare sau atestare(data certa) minu minu Vreau sa infiintez un ONG. Printr-un proces verbal si prin actul constitutiv sunt imputernicit sa indeplinesc formalitatile pentru infiintare ONG. Actul ... (vezi toată discuția)
E necesar sa ne reprezinte obligatoriu un avocat? adria_bd adria_bd Buna ziua, Drim sa infiintam un ONG. Am redactat statutul si actul constitutiv sub indrumarea unui avocat. Din pacate, avocatul nu mai este disponibil si nici ... (vezi toată discuția)