Am depus plangere penala impotriva sefului meu pentru ca m-a lovit.
Nu am avut suficiente probe deoarece martorii sunt sub comanda sefului si nu au indraznit la parchetul militar sa recunoasca adevarul.
Astfel i s-a dat NUP cu "fapta nu exista".
Acum seful s-a intors impotriva mea si a solicitat trimiterea mea in fata Consiliului de onoare pentru "savarsirea de fapte imorale si compromiterea unui cadru militar si pentru faptul ca in perioada ... am sesizat o fapta nereala, referitoare la comportamentul din data de ... in timpul orelor de program.”
Intrebarea mea este daca pot fi pedepsit de Consiliul de onoare pentru faptul ca am apelat la calea justitiei pentru a mi se face dreptate, chiar daca nu am reusit acest lucru?
Mentionez ca aceasta solutie a fost una extrema, eu raportand despre toate momentele insuportabile prin care am fost nevoit sa trec si am avut surpriza sa constat ca nu s-a luat nicio masura.
Totul este relativ ... Consiliul de onoare daca va va penaliza nu va va penaliza in nici un caz pentru ca ati apelat la justitie. Exista posibilitatea sa va penalizeze pentru faptul ca v-ati invinuit superiorul pe nedrept (asta a decis si justitia romana).
E neplacut ceea ce vi s-a intamplat. Practic, cred ca lucrurile astea se intampla frecvent in randul militarilor, doar ca putini au curajul sa sesizeze. Si dupa cum se vede, degeaba...fara martori, e greu ca superiorul sa fie pedepsit. Se pare ca v-ati inrautatit situatia si mai mult, personal, nu stiu ce sfat as putea sa va dau.
Seful nu m-a mai dorit in colectiv si a apelat la tot felul de mijloace neortodoxe.
Fapta pe care am reclamat-o a fost ca mi-a trantit usa metalica in cap, ce a dus la un traumatism cranio-cerebral acut închis, sindrom vertiginos, conform a 2 adeverinte din ziua respectiva: una de la medicul unitatii si una de la medicul de la Policlinica de minister: Martorii au delcarat la Parchet ca au vazut cand a inchis usa, eu fiind in pragul ei, dar nu au vazut ce s-a intamplat dupa usa (daca m-a lovit).
Dupa aproximativ doua luni am solicitat si eliberarea unui certificat medico-legal. Acesta cuprindea: "... a prezentat acuze subiective consecutive lovirii cu corp dur (afirmativ lovit cu usa metalica). In documentatia medicala pusa la dispozitie nu se mentioneaza prezenta de leziune de violenta. Acuzele pot data din data... Pentru investigatii si precizare de diagnostic a necesitat 6-7 zile de ingrijire medicala. Nu i s-a pus viata in pericol".
Poate ma poate ajuta cineva, deoarece trec prin momente foarte grele si s-au facut permanent presiuni asupra mea?
ar fi trebuit sa scoateti certificatul medical mai din timp , astfel puteati mai usor sa va sustineti acuzatiile. De ce nu incercati un transfer de acolo , stiu eu, la o alta unitate , in felul asta nu o sa mai fiti persecutat de acel individ. Dvs. ati incercat sa va faceti dreptatate, insa nu v-ati dat seama cu cine va masurati puterile .Eu va doresc sincer sa gasiti o cale de rezolvare, insa vedeti cum este, martorii s-au temut de repercursiuni, iar certificatul medical l-ati solicitat mult prea tarziu. Referitor la consiliul acela ,,de o noare" ...eu nu cunosc sanctiunile ce ve pot fi aplicate acolo...insa , daca dl . superior isi baga nasul si pe acolo... Oricum, curaj . Nu vi se pot intampla lucruri mai rele. Dar ati incercat si unele cai de atac ?
Am incercat transfer la alta arma dar a avut grija sa "imi puna vorbe bune".
Si-a propus sa ma distruga.
Pe calea justitiei mai am plangere impotriva solutiei dispuse de Parchetul Militar la instanta competenta sa judece in fond.
Practic Consiliul de onoare ma poate judeca doar pentru faptul ca i-am adus atingere demnitatii si onoarei si ca s-a dispus NUP pentru o fapta ce nu exista, celelalte fapte care mi le-a imputat s-au prescris, depasindu-se 6 luni.
Cu ce pot veni eu ca argument ca am dreptul sa imi cer dreptatea in instanta, chiar daca nu am castigat-o?
Violenta domestica
actb
Buna ziua,
stiu ca au curs rauri de cerneala pe aceasta tema in toate forumurile juridice, insa sunt intr-o situatie de-a dreptul disperata si va rog sa ma ... (vezi toată discuția)