avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 944 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Renuntare la mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Renuntare la mostenire

Dupa decesul tatalui meu, eu si sora mea am renuntat la mostenirea dupa tatal meu. Mostenirea a acceptat-o mama mea. Intrebarea este: Cine vor fi mostenitori dupa mama mea?
Va mai rog frumos sa-mi spuneti cat costa un testament.
Va multumesc anticipat.
Ultima modificare: Joi, 13 Martie 2014
alinaonita, utilizator
Cel mai recent răspuns: rendec , utilizator 10:37, 13 Martie 2014
Declaraţia de renunţare la succesiune se poate da doar în mod individual (de către un singur succesibil) şi trebuie să se refere numai la un defunct. Cu alte cuvinte, doi sau mai mulţi moştenitori nu pot renunţa la succesiune prin acelaşi act notarial.
Ultima modificare: Joi, 13 Martie 2014
alla1975, utilizator
Mai traieste mama lui si mai are o nepoata din partea fratelui sau.
Dvs. si sora o veti mosteni pe mama.
Multumesc mult pentru raspunsul rapid.
Si... cine o mai vrea mama dv. prin testament, daca va fi vreunul.

Alte discuții în legătură

O problema de succesiune / mostenire ALALAL ALALAL buna seara am si eu o intrebare pentru dumneavoastra? sotul meu a avut un unchi care a decedat in luna august 2005, defunctul nu a fost casatorit si nu ... (vezi toată discuția)
Renunțare la mostenire flori2009 flori2009 Bună! Am nevoie de o lămurire legata de situația urmatoare: Mama mea deține, împreună cu fratele ei (vitreg) un imobil, moștenire de la părinți. Mamei ... (vezi toată discuția)
Succesiune mama mmarianne mmarianne Buna ziua, Mama mea a incetat din viata anul acesta. Impreuna cu sora mea am stabilit sa trecem ” partea noastra de mostenire ” tatalui nostru. ... (vezi toată discuția)