Buna ziua. Astazi, am fost oprit de un echipaj de Politie pentru ca am depasit pe linia continua. Lucrurile s-au intamplat in felul urmator. Dupa trecerea unei cai ferate, am depasit un maxi-taxi pe linia continua. Dupa aproximativ 500-700 m, Politia m-a oprit cerandu-mi actele. Mi s-a facut proces verbal si mi s-a retinut permisul pt 30 de zile deoarece am fost prins cand am depasit. Tin sa mentionez urmatoarele:
1. echipajul de Politie se afla la o distanta extrem de mare si nu stiu cat de vizibil este locul depasirii, avand in vedere faptul ca erau curbe
2. nu am semnat procesul verbal ci doar dovada pentru cele 15 zile in care am dreptul de conducere ( am semnat de primire )
3. am mentionat in proces faptul ca nu sunt vinovat
4. soferul de maxi-taxi a fost oprit si el, dar nu stiu ce a declarat ( probabil ca i-au fost luate datele )
5. nu am fost filmat sau fotografiat.
Eu am de gand sa imi recuperez carnetul auto inainte de expirarea celor 30 de zile astfel mergand in instanta. Vreau sa stiu daca in aceste conditii, am vreo sansa sa recuperez carnetul. Vreau sa stiu daca trebuie sa merg in aceeasi localitate sa imi recuperez carnetul si deasemenea sa angajez un avocat din acea localitate.
Buna ziua.in opinia mea cel mai bine ar fi sa angajati un avocat din zona pentru ca in primul rand onorariu pe care il veti suporta va fi mai mic.Cat priveste sansele de castig ale contestatiei ele nu pot fi evaluate decat dupa ce avocatul studiaza procesul verbal de contraventie.
Multumesc in primul rand pt cele 2 raspunsuri de pana acum. In primul rand vreau sa va spun domnule Mihai ca nu ma ingrijoreaza faptul ca mi-a fost suspendat carnetul ( s-a mai intamplat o data pt viteza ) ci de faptul ca este o perioada in care chiar am nevoie de el. Am trecut prin multe situatii cu Politia Romana si sunt absolut constient de ceea ce se intampla in tarisoara noastra, dar fiind prima oara cand depasesc pe linia continua si sunt prins, nu stiam ce trebuie sa fac. Cat despre studierea procesului verbal, sper sa nu fie nici o problema pt ca eu nu am nici o copie a acestuia ( ambele au ramas la organ ).
Oricum, daca procesul verbal a fost incheiat la data savarsirii faptei si ati refuzat sa-l semnati ....o sa va fi trimis prin posta in termen de maxim 30 de zile. Daca nu il primiti in 30 de zile de la data incheierii acestuia....procesul verbal este nul.
Salut...
SÃ ştii că fără PV nu poţi să faci contestaţie la judecătorie şi nu poţi să iei permisul înapoi. Permisul se ia de la miliţişti numai cu certificatul de grefă de la judecătoria unde ai depus plângere, de la miliţia rutieră din raza localităţii unde ai fost uşurat de el, în termen de 20 de zile. După aia poţi să-l iei (teoretic) şi de la miliţia rutieră de unde domiciliezi.