buna ziua, am un teren forestier care este administrat de un ocol silvic din anul 2006 in baza unui contract de prestari servicii. pe acel teren forestier vaneaza din 2006 o societate comerciala fara acordul meu si fara sa incheie cu mine contract de inchiriere pe o suma x/ha.
desi de-a lungul anilor le-am tot facut notificari si le-am solicitat sa incheie contract daca tot vaneaza in teritoriul meu, au refuzat.
pe de alta parte, ocolul silvic m-a notificat o singura data in 2008, sa le platesc paza pe anii 2006, 2007, 2008, pe care eu nu am platit-o spunandu-le ca acolo se vaneza ilegal.
din 2008 nu au mai tirmis nicio notificare de plata.
la adresa mea in 2014, imi raspund ca ei sunt in continuare administratori si asigura paza terenului forestier.
eu vreau sa dau acum in judecata societatea care vaneaza acolo ilegal din 2006.
ce actiune introduc? pot sa le cer bani? daune? pe ce perioada in urma?
daca va interveni si ocolul silvic in dosar si imi vor cere bani pe paza, pot sa-mi ceara din 2006, cand s-a semnat contractul? sau a curs si la ei termenul de prescriptie?
Pentru actiune si clarificare legala contactati un jurist oricum, altfel o sa aveti de parcurs o serie de legi speciale si n-o sa stiti si o sa va incurcati in ele.
Puteti merge pe o actiune in daune, in imbogatire fara just temei... depinde si de dovezi.
Multumesc. Concret eu vreau sa-i dau in judecata si instanta sa constate ca timp de mai bine de 8 ani au vanat fara niciun drept pe teritoriul meu. Si pe urma sa cer daune! Am citit ca exista posibilitatea unei actiuni care se numeste in constatare.Pot sa cer asa?