avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 626 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Declaraþia pe proprie rãspundere
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Declaraþia pe proprie rãspundere

Declaraţia pe proprie răspundere este acceptată în contabilitate?
Cel mai recent răspuns: maiam , utilizator 15:42, 27 Aprilie 2009
Am uitat sa precizez ca nu exista contract de inchiriere iar la dosar se gaseste doar chitanta de la posta.
Se precizeaza destinatarul si suma. Nu scrie scopul platii. Proprietara nu a emis factura pentru chirie fiindca dorea evacuarea chiriasului.
maiam a scris:

Proprietara nu a emis factura pentru chirie fiindca dorea evacuarea chiriasului.

Proprietara nu emite factura, chiria se plateste in baza contractului de inchiriere
maiam a scris:

Am uitat sa precizez ca nu exista contract de inchiriere iar la dosar se gaseste doar chitanta de la posta.
Se precizeaza destinatarul si suma. Nu scrie scopul platii. Proprietara nu a emis factura pentru chirie fiindca dorea evacuarea chiriasului.

E sigura plata pe care ati facut-o sau au mai fost si alte plati ? Contractul de inchiriere nu a existat nici pentru lunile din urma ? Sau acum a expirat contractul de inchiriere si vrea proprietarul sa va evacueze? Va notificat, va anuntat oficial despre incetarea contractului si evacuarea spatiului ? Si in final proprietarul a ridicat banii de la posta sau a refuzat primirea lor?
Daca proprietara e o pers.juridica trebuie sa faca factura.
chiria o inregistrati pe cheltuieli in baza contractului 612=462(daca proprietarul e pers. fizica)
plata o inregistrati pe baza mandatului 542=5311 si 462=542

Alte discuții în legătură

Refuzul de a incasa jumatate din cheltuielile cu intretinerea marius_cretoiu marius_cretoiu Locuiesc intr-un apartament cu chirie intr-un bloc ANL. Nu exista asociatie de locatari, deoarece proprietar este primaria. Luna trecuta am fost sa intreb ... (vezi toată discuția)
înscris sub semnătură privată pentru dovada platii chiriei mrrnd mrrnd Buna ziua, Daca nu este sectiunea potrivita rog un moderator sa mute la sectiunea corecta, multumesc. Sunt student, si delor familiar cu acest domeniu ... (vezi toată discuția)
Vanzare apartament, desi exista un contract de inchiriere in termen Flaviusela Flaviusela Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu un raspuns la problema pe care o am si anume: Societatea la care lucrez a incheiat un contract de inchiriere, cu o durata ... (vezi toată discuția)