avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 665 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort

Buna ziua
Ma numesc Maria si sunt la a doua casatorie si se pare la al doilea divort.Sotul meu este tigan iar eu romanca dar nu asta e problema ci faptul ca eu la divort nu pot sa duc nici un martor deoarece la toti le este frica nu neaparat de el cat si de rudele lui care sunt cu toti in acel cartier iar eu sunt singura, astazi am primit o bataie zdravana cu pumni si picioare si sunt foarte hotarata sa divortez dar nu stiu ce sanse am. Am si un baietel de un an si trei luni .Va rog sa imi dati un sfat
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: F.V. Strauß , Consilier juridic 22:24, 27 Aprilie 2009
Va puteti prezenta cu o ruda apropriata care vine atat ptr. el cat si ptr.dvs. Trebuie sa luati certificat medico-legal in care sunt prezentate leziunile si zilele de ingrijiri medicale.Se audiaza rudele pana la gradul IV inclusiv. Nu e neaparat nevoie sa audiati persoane straine.
Nu are relevanta etnia fostului sot.


Pt atestatrarea violentei acestuia , puteti depune o plangere penala prealabila , la Pol , respectiv Parchet , iar acest inscris poate fi folosit ca mijloc de proba in procesul civil.


Solicitati, de asemenea , eliberarea unui certificat medico legal , care sa ateste nr . de ingrijiri medicale.

Cunostinte de-ale dvs s-ar implica ?prieteni ?rude ?


Un mariaj in care exista violenta fizica si psihica nu poate fi unul functional.
Daca sunteti decisa si nu doriti continuarea mariajului , nimic nu va poate constrange a ramane in aceasta relatie.


Incredintarea , existand asemenea premise , va fi operanta in favoarea dvs , si va exista si intretinerea financiara a tatalui , prin plata pensiei de intretinere

;)


Pe viitor , daca va va mai leza in vreun fel , nu ezitati sa contacti Pol. , si sa solicitati eliberarera unui certificat medico-legal de la IML, putand fi angajata raspunderea penala a faptuitorului.

Solutii in mod cert exista , important e sa le aplicati

Succes .;);)
Ultima modificare: Sâmbătă, 25 Aprilie 2009
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
pe langa sfaturile userilor de mai sus, care sunt foarte utile, am si eu unul, in ce priveste proba cu martorii in procesul de divort.
Puteti sa va luati martori chiar din sanul familiei sotului, si mai ales chiar pe parintii sau fratii lui, verisori sau verisoare, nepoti, nepoate etc. Sunt convinsa ca nu vor jura stramb pe Bilbia din fata judecatorului, iar daca o vor face, nu va fie teama, fiecare isi primeste pedeapsa pentru ceea ce face, mai devreme sau mai tarziu. Divortul oricum se va pronunta de catre instanta.
Depinde de cat timp sunteti casatoriti!Puteti sa invocati nepotrivirea de caracter,atunci cand introduceti actiune de divort!!!Atunci cand sunteti lovita parasiti domiciliul,depuneti plangere la politie,cereti ajutorul centrelor specializate in violenta conjugala,apelati la o ruda apropiata care sa vada semnele loviturilor.Deci martorii pot fi citati si adusi in fata instantei chiar si fara voia lor,ei sunt datori sa spuna adevarul sub sanctiunea pedepsei penale pentru marturie mincinoasa!!!
Exista si anumite centre privind violenta in familie, insa nu cunosc din ce oras sunteti pt a le indica ....

Alte discuții în legătură

Dovada de la medicul legist !!!!!! esmeralda_hon esmeralda_hon Buna seara! o prietena a mea a fost lovita de sotul ei si a mers la medicul legist sa-i dea dovada, dar a cesta a refuzat motivand ca numai in cazul unor ... (vezi toată discuția)
O intrebare. Rares_din_ludus Rares_din_ludus Buna ziua,eu am fost batut de doi tigani care m-au lovit violent cu pumni in fata (spargandu`mi arcada) si medicul legist mi`a dat 4-5 zile de ingrijiri ... (vezi toată discuția)
Lovire mihaella23 mihaella23 buna ziua,sotul meu m-a impins si m-a dat cu capul de tocul de la usa .am chemat politia si ei au chemat salvarea si m-au dus la spital.am traumatism ... (vezi toată discuția)