Buna seara,
Sunt angajat la o companie din octombrie 2013 cu contract pe perioada nedeterminata. Din data de 1.06.2014 as vrea sa plec 2 luni de zile in strainatate. Angajatorul e obligat sa imi acorde concediu fara plata sau nu? Multumesc anticipat
1. Codul Muncii prevede :
Art. 153
(1) Pentru rezolvarea unor situaţii personale salariaţii au dreptul la concedii fără plată.
(2) Durata concediului fără plată se stabileşte prin contractul colectiv de muncă aplicabil sau prin regulamentul intern.
Art.54
Contractul individual de muncă poate fi suspendat, prin acordul părţilor, în cazul concediilor fără plată pentru studii sau pentru interese personale.
2. Având în vedere că suntem în prezenţa unui caz de suspendare prin acordul părţilor, rezultă că angajatorul nu este obligat să acorde salariatului concediu fără plată, chiar dacă există o dispoziţie expresă în contractul colectiv de muncă privind durata acestui concediu, dacă la momentul formulării cererii de concediu nu fusese încălcată dispoziţia în cauză. (Alexandru Ţiclea (coordonator), Codul muncii - adnotat şi comentat, Editura Lumina Lex, Bucureşti, 2004, p. 248)
Buna
adrianas26
Am nevoie de un pic de ajutor,am lucrarea de licenta in vara sunt la drept si am lucrarea cu titlul Obligatia de fiodelitate fata de angajator in executarea ... (vezi toată discuția)