avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1185 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Tentativa de preluare ilegala a proprietatii?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Tentativa de preluare ilegala a proprietatii?

Buna ziua,
Va rog sa ma lamuriti in legatura cu o problema. Am descoperit in cutia postala o citatie de prezentare la tribunal pentru lamurirea unei succesiuni. Citatia era pe adresa mea, dar adresata pe numele unui vecin din bloc care locuieste in alt apartament. Am pus citatia respectiva in cutia postala a acestuia. Pe vecinul respectiv nu l-am intalnit ca sa discut despre aceasta citatie.
As dori sa stiu in ce fel ma poata afecta aceasta citatie pe mine? (ma ingrijoreaza faptul ca e trecuta adresa mea- s-ar putea sa fie o problema legata de proprietate, preluare ilegala a proprietatii din partea altcuiva?)
Unde pot sa aflu daca apartamentul meu se afla in vreun litigiu, face obiectul unui proces sau orice alta problema de natura juridica?

Multumesc,
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 08:46, 16 Martie 2014
va cautati dupa nume pe portalul instantelor de judecata. accesati portal. just. ro, cautati pe harta judecatoria pe raza careia va aflati domiciliul, apoi va tastati numele in spatiul unde scrie parte si veti vedea daca aveti proces pe rol. daca nu era numele dvs pe citatie, probabil ca au incurcat adresa vecinului, fiind vb numai de nr ap.
Am cautat pe portalul respectiv si nu am gasit la pagina "cautare citatii" nici un rezultat. Am folosit numele intreg, partial (doar un prenume), cratima/fara cratima, numele scris cu litere mari, litere mici... niciun rezultat. In acelasi mod am cautat si dupa numele vecinului si tot niciun rezultat.... Am cautat atat la judecatorie, cat si la tribunal. Am identificat corect judecatoria/tribunalul de care apartin. Nu cred ca informatiile sunt actualizate. E posibil sa gasesc vreo informatie relevanta, daca solicit un extras de la Oficiul de Cadastru pentru informare?
cel mai probabil este o greseala. Vb. cu vecinul sa rectifice greseala in instanta.
ce cautati la citatii ?
Mergeti la harta, accesati judecatoria de care apartineti, apoi dosare in partea stanga , se deschide un spatiu pe centru in care tastati numele dvs. incercati apoi si cu numele vecinului :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reparatie acoperis bloc - deschidere proces iulius2000 iulius2000 Sunt un pensionar singur si locuiesc la etajul 1 intr-un bloc cu 4 etaje, fara asociatie. Apartamentul este trecut pe firma, iar eu am drept de habitatie pe ... (vezi toată discuția)
Contestatie executare silita! tdrbogdan tdrbogdan Buna ziua, am o cunostiinta pensionar care a girat o persoana care nu a mai platit ratele. I s-a pus poprire pe pensie plus executare pe garsoniera care o ... (vezi toată discuția)
Divort fara instiintarea celeilalte parti Marcu2014 Marcu2014 Pe scurt, situatia este in felul urmator: fac parte dintr-o familie cu un tata care ne-a terorizat de cand eram mici (pe mine, sora mea si mama mea) cu ... (vezi toată discuția)