Buna dimineata,
Pentru motivele expuse in sentinta civila finala a dosarului de succesiune , instanta a hotarat obligarea mea de a achita fiecarui parat cate o sulta de 7200 lei,pentru fiecare,reprezentand cota de avere care li se cuvine fiecaruia.
Pe de alta parte,paratii sunt obligati,fiecare,sa-mi plateasca suma de 2800 lei (cheltuieli de judecata) . Fiind "rai de plata",nu cred ca-mi vor achita aceste sume.
Pentru intabulare,dupa ce s-au scurs cele 30 de zile de la comunicarea sentintei,trebuie sa depun chitantele de achitare a obligatiilor ce-mi revin fata de parati.
De aceea,doresc sa va intreb : Pot achita doar diferentele de : 7200-2800=
4400 ? Se considera corect,in fata legii ? N-as vrea sa gresesc .
Buna ziua,
In mod normal instanta trebuia sa faca aceasta compensare.
dumneavoastra va trebui sa achitati sumele stabilite de instanta si apoi sa va intoarceti impotriva lor cu executare silita daca nu va platesc cheltuielile de judecata.
Puteti sa ii notificati sa vina la un Cabinet de executor judecatoresc pt as primi sumele de bani pe care le datorati.
In momentul prezentarii la executor, puneti in vedere faptul ca si ei va datoreaza o suma de bani motiv pt care solicitati sa se faca compensarea partiala.
Executorul va putea sa incheie acte in acest sens.
Daca nu se doreste de catre partea adversa o astfel de compensare (nu altceva pt ca nu veti putea face dovada la intabulare a platii) atunci refuzati plata sumelor.
Ulterior in aceeasi zi , consemnati sumele de bani la CEC pe numele adversarilor, lasati chitantele la executor si emiteti o noua notificare catre ei sa vina sa-si ridice banii. Concomitent soliictati executorului inceperea executarii silite impotriva lor prin poprire.
Dvs veti putea sa mergeti la intabulare cu chitantele consemnate si dovada ca sunt la executor si veti putea face intabularea, iar cand adversarii vor veni dupa chitante li se va refuza eliberarea pe motivul existentei dosarului de poprire;
Discutati cu un executor istet asupra detaliilor.
Buna dimineata,
As dori sa va intreb: Cum se procedeaza in cazul in care partea adversa NU SE PREZINTA la cabinetul executorului judecatoresc,pentru a-si primi suma pe care NOI avem sa le-o achitam ?
In cazul acesta , cum ne vom putea recupera suma pe care,la randul lor ne-o datoreaza ei ?
Cu respect , Vlad