avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 669 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Drept de servitute
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Drept de servitute

Buna ziua, in urma unei situatii descrisa pe avocatnet.ro am primit de la dv un raspuns privat, lucru pentru care va sunt recunoscatoare, dar problema mea nu numai ca persista ci ia amploare. De aceea va voi da citeva informatii in plus, in speranta ca ma puteti lumina.
- In august 2012 am cumparat un imobil, in spatele imobilului este o suprafata de teren intre proprietatea mea si o alta proprietate fara iesire la drumul public aflat in cota indiviza intre cele doua proprietati.
- Terenul meu se afla intr-o curte care cu ani in urma a fost o intreprindere mare, care s-a divizat in mai multe parcele, si care acum are diversi proprietari. La teren se ajunge pe un drum, care practic arata ca un drum cu borduri si suprafata asfaltata, dar care la cadastru este trecut ca proprietati.
- proprietarul anterior, cel de la care noi am cumparat, a obtinut in instanta un drept de servitute pe acest drum, hotarare definitiva si irevocabila in anul 06.1999, hotarare de care am aflat si pe care eu personal am scos-o din tribunal abia la sfarsitul anului 2012.
- in contractul de vanzare cumparare cota indiviza este trecuta ca fiind CALE DE ACCES, de aceea eu am crezut ca se refera la drum. Cind am inceput dupa cumparare sa masuram si sa delimitam terenul prin coordonate stereo, proiectantul ne-a explicat ca drumul care ne leaga de drumul public si pe care circula toti proprietarii nu are nici o legatuta cu cota indiviza.
- desi asupra acestui drum pa care circula toti proprietarii suntem singurii care avem aceasta hirtie obtinuta la tribunal, cand am mers la notar sa-i cerem efectuarea unui act aditional in care sa se mentioneze acest drept de servitute, si sa-i aratam cu schite de la cadastru ca, cota indiviza nu mi este cale de acces, ma poarta pe drumuri.
- nu mi poate transmite dreptul de servitute pentru ca nu este intabulat, zice domnul notar
- i am cerut un act din care sa reiasa ca fostul proprietar se angajeaza sa mi transmita dreptul de servitute in momentul in care eu fac masuratorile, eu depun actele la cadastru, eu suport costurile,
- proiectantul are nevoie de orice fel de act din care sa reiasa ca poate face masuratorile pe proprietatea celuilalt, masuratori fara de care dosarul meu depus la cadastru pentru intabularea dreptului de servitute primeste respingere

dl notar mi a explicat ca atata timp cat nu este trecut in cartea funciara acest drept de servitute desi detin o hotarare judecatoreasca nu mi poate face preluarea dreptului de servitute
ce mi scapa? ce lege o impiedica sau ii permite sa mi faca transferul dreptului de sevitute?, dati mi o trimitere catre o lege care mi poate elucida misterul.... sau justifica intirzierea dl notar
ajutati ma sa gasesc o solutie, va multumesc

Alte discuții în legătură

Proprietatea asupra drumului de servitute lauralt lauralt Buna ziua! Va rog sa ma ajutati cu un raspuns pentru urmatoarea speta: Am cumparat un lot de teren de 475 m2, cu acces la drum de servitute. Acest lot de ... (vezi toată discuția)
Cumparare teren fara drept de servitute intabulat Mihaizaha Mihaizaha Vreau sa cumpar un teren infundat care are drept de servitute asupra drumului de acces stipulat atat in actul de dezmembrare cat si in contractul de VC actual. ... (vezi toată discuția)
Cota indiviza apartament bloc tuddi tuddi Buna ziua, Sunt in procedura de vanzare a unui apartament la bloc. Ma confrunt cu urmatoare problema: cumparatorul doreste sa aduc si actul de proprietate ... (vezi toată discuția)