avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 838 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Traduceri Intrebare urgenta - timp de lucru zilnic interpreti ...
Discuție deschisă în Traduceri

Intrebare urgenta - timp de lucru zilnic interpreti autorizati

Buna ziua,
Imi puteti spune va rog de un regulament sau legislatie internationala sau europeana care reglementeaza timpul de lucru pe zi pentru interpretii autorizati? Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Laura Ciobeica , moderator 12:17, 14 Martie 2014
Timpul de lucru este de 8 ore indiferent de tipul muncii cu exceptia locurilor de munca cu conditii grele cum sunt cele din metalurgie, minerit, activitate in domeniul nuclear.

Traducatorul nu cred ca se poate incadra in astfel de categorii, poate doar in cazul in care isi desfasoara activitatea la un birou in subteran.:)
Imi puteti da va rog un raspuns mai exact in sensul de vreo lege sau reglementare? Imi trebuie numele legii sau reglementarii!Va multumesc anticipat!
Nu exista o reglementare in acest sens, exista timpul normal de lucru de 8 ore care, in ceea ce ii priveste pe interpreti are nevoie de adaptare in sensul ca este evident ca nu poti interpreta continuu..
În mod normal, o conferinţă/un seminar/curs, etc. durează opt ore, care includ şi două pauze de cafea şi o pauză de prânz: aceasta este „ziua” de interpretare. Se recomandă ca, pentru orice angajament care depăşeşte două ore, să se utilizeze doi interpreţi.

[ link extern ]
Aceste detalii, ca si cele referitoare la plata, trebuie stabilite la data contractarii serviciilor de interpretariat.
L.C.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Varsta pensionarii christinel christinel M-am nascut in anul 1967 si am lucrat 26 de ani si vreo 5 luni in conditii speciale de munca.Momentan sunt somer cu indemnizatie.La ce varsta as putea sa ma ... (vezi toată discuția)
Timp de lucru in anatomie patologica annabellaxannabella annabellaxannabella Buna ziua :) Imi puteti spune conform carei legi timpul de lucru este de 6 ore in laboratoarele de anatomie patologica? Se aplica aceasta lege si in domeniul ... (vezi toată discuția)
Clauza exclusivitate Kapy Kapy Buna seara, As avea nevoie urgent de o niste clauze de exclusivitate pentru un contract de colaborare/prestari servicii: in sensul ca firma presteaza servicii ... (vezi toată discuția)