avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 883 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Traduceri Clauza exclusivitate
Discuție deschisă în Traduceri

Clauza exclusivitate

Buna seara,
As avea nevoie urgent de o niste clauze de exclusivitate pentru un contract de colaborare/prestari servicii: in sensul ca firma presteaza servicii de traduceri si interpretariat (eu), in care atat colaboratorii (traducatorii) cat si beneficiarii (diverse companii si mi s-a intamplat) iau legatura apoi direct cu traducatorul in cauza. Ce clauze as putea introduce in contractul de colaborare pentru traducatorii colaboratori, astfel incat sa nu permit aceasta "iesire".
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Laura Ciobeica , moderator 18:11, 15 Mai 2014
Asta s-a numi clauza de confidentialitate, nu de exclusivitate. Exclusivitatea ar insemna ca traducatorul respectiv lucreaza numai pt dvs.
Gasiti pe internet diverse modele pe care le puteti adapta la profilul activitatii Dvs. Ar fi de preferat sa introduceti atat clauze de confidentialitate cat si de neconcurenta sau de exclusivitate. Aveti mai jos un asemenea model.
[ link extern ]
Chiar daca fac referire la contractele de munca ar fi bine sa tineti cont de anumite aspecte legale ale acestor clauze.
[ link extern ] /
L.C.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Confidentialitatea in traduceri ContSters170898 ContSters170898 Exista vreun contract de confidentialitate care poate fi incheiat intre firma de traduceri si traducatorul care presteaza traducerea pentru client in cazul in ... (vezi toată discuția)
Autorizatie traducator- impozit cristhalia85 cristhalia85 Buna, am primit de curand autorizatia de traducator si as dori sa stiu daca dupa ce o inregistrez la tribunal si nu am venituri trebuie sa platesc ... (vezi toată discuția)
Stagiu voluntariat traduceri Kapy Kapy As avea nevoie de un sfat sau de un mic ajutor. Sunt la master in traduceri, anul I (franceza) dar inca nu sunt traducator autorizat. As dori sa intreb ... (vezi toată discuția)