avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 325 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie de urmas vaduva
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie de urmas vaduva

Buna ziua. Ma numesc Elena am 56 ani, sunt vaduva de 2 ani, sotul meu a murit la varsta de 57 ani, fiind la pensie de 4 ani, pensie de drept. Am primit 6 luni pensie de urmas, apoi mi s-a spus ca nu mai am dreptul pana la varsta legala de pensionare, anul 2018. Am apelat la autoritatile locale pentru un ajutor social, dar mi-au spus ca pentru 100 RON trebuie sa fac 30 ore de munca in folosul comunitatii. Mentionez faptul ca sunt cardiaca, si am osteoporoza in grad foarte avansat. Pentru a primi 350 RON mi s-a spus ca trebuie sa aduc un certificat de dementa sau de boala incurabila. Chiar nu am nici o sansa la un ajutor din partea primariei? Dar totusi trebuie sa platesc toate impozitele si toate taxele. Aseara, la televizor am auzit ca la nivel local aceste cazuri ar trebui rezolvate. Va rog sa ma ajutati!

Alte discuții în legătură

Am dreptul la pensie de urmas- vaduva? oticeuca oticeuca Buna ziua, Am 58 de ani si sunt pensionata pe caz de boala din 1996, gradul II- cancer tiroidian, iar pensia e de 350 lei. Sunt ramasa vaduva din1993. Va ... (vezi toată discuția)
Pensie VERONICA56 VERONICA56 Mama mea are pensie de agricultor in valoare de 160 ron si as vrea sa stiu daca poate lua si pensie de urmas dupa tatal meu .Se pot cumula cele doua pensii ... (vezi toată discuția)
Pensie Militaru Elena Militaru Elena Bună seara. Mă numesc Elena Militaru și în urma unui accident vascular cerebral am fost pensionata cu invaliditate cu grad accentuat în 2014.În 2016 a ... (vezi toată discuția)