avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 694 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Am dreptul la pensie de urmas- vaduva?
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Am dreptul la pensie de urmas- vaduva?

Buna ziua,

Am 58 de ani si sunt pensionata pe caz de boala din 1996, gradul II- cancer tiroidian, iar pensia e de 350 lei. Sunt ramasa vaduva din1993.
Va rog sa-mi spuneti daca am dreptul si la pensie de urmas- vaduva.

Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 23:21, 25 Noiembrie 2010
Legea 19/2000 Art.68(1)Sotul supravietuitor are dreptul la pensie de urmas,indiferent de varsta,pe perioada in care este invalid de gradul I sau II,daca durata casatoriei a fost de cel putin un an. O zi buna.
oticeuca a scris:
Va rog sa-mi spuneti daca am dreptul si la pensie de urmas- vaduva.

In sistemul public de pensii nu puteti beneficia de doua pensii. Beneficiati de pensie de invaliditate, nu puteti sa beneficiati si de pensie de urmas. Puteti, in schimb, sa beneficiati de pensia cea mai avantajoasa (cea de urmas sau cea de invaliditate, care am impresia ca este mai mica de 350 lei).

Adresati-va cu o cerere casei de pensii, solicitand pensie de urmas si aratand ca optati pentru pensia cea mai avantajoasa, conform art. 74 din Legea nr. 19/2000.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot beneficia de pensie de la sot sau de boala? alexandru andra alexandru andra Am o verisoara care este bolanava. I s-a depistat anul trecut tumoare maligna la san. Este pensionara cu o pensie pentru limita de varsta, in cuantum de 505 ... (vezi toată discuția)
Pensie urmas functionari publici Radu Doina Radu Doina Buna, sunt functionara publica la primarie. Data nasterii : 27.08.1953. Am 3 copii si 36 de ani de cotizatie.Sotul meu,nascut la 23.11.1952, cu 36 ani de ... (vezi toată discuția)
In ce conditii se acorda pensia de urmas???? gheorghes gheorghes Mama mea are in prezent o pensie de 700 lei,pensie limita de varsta,iar tatal meu a decedat in anul 1996 fiind si el pensionar la aceea vreme. Se ... (vezi toată discuția)