avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 455 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Inregistrare cladire la impozitare
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Inregistrare cladire la impozitare

am terminat un imobil in 2004, conform cu autorizatia de constructie . nu e''dat
la impozit'' . cum trebuie sa procedez, pentru a intra in legalitate ca sa spun asa ? suntem in 2014, sunt 10 ani de atunci , cum pot face asta , fara amenzi prea mari? impozitul se calculeaza retroactiv? va multumesc .
Cel mai recent răspuns: nicomarco , utilizator 14:13, 15 Martie 2014
Mergeti la serviciul specializat din cadrul primariei locale cu contractul de construire (sau situatii de lucrari) si procesul verbal de recaptie. Acolo cautati sa obtineti aplicarea unui avertisment pt nedeclararea la timp a proprietatii.
Da, impozitul se clculeaza retroactiv, cu penalitati, dar numai pe ultimii 5 ani.
Pe langa cele spuse, va intreb la terminarea constructie in 2004, ati incheiat "Procesul verbal de receptie a lucrarilor"? Daca nu l-ati incheiat atunci, pe langa amenda administrativa veti mai primi una si de la Inspectoratul in constructii. Plus ca va trebui sa mergeti la Serviciul Urbanism al Primariei sa declarati daca valoarea initiala a constructie s-a incadrat in valoarea finala, pt suma depasita mai platiti niste taxe si la urbanism. Daca il aveti incheiat scapati mai ieftin.
va multumesc . am sa iau legatura cu cei de la urbanism si voi incerca sa o rezolv cat mai repede .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Autorizatie de construire in regim p+1+m(intrare in legalitate) bruchiu bruchiu Am inceput constructia unei case fara autorizatie de construire, pe 22 oct 2012 am obtinut autorizatia de construire(intrare in legalitate).La acel moment casa ... (vezi toată discuția)
Expirare autorizatie constructie prelungita Irina Iacob Irina Iacob Buna seara, In anul 2008 am obtinut autorizatie de constructie casa pe 3 ani. In anul 2011 am prelungit autorizatia cu perioada maxima, respectiv inca un an. ... (vezi toată discuția)
Proces verbal de receptie finala elgrecone elgrecone La terminarea constructiei unei case s-a incheiat procesul verbal de receptie finala semnat de arhitect,proprietar,comisie,primarie,numar de ... (vezi toată discuția)