avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 584 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Casa parintilor
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Casa parintilor

Daca apartamentul in care locuiesc este al parintilor mei, luat dupa Revolutie, pe numele amandorura voi mostenii vreun procentaj dupa moartea unuia din parinti? Mentionez ca intre timp acestia au divortat, dar nu au facut partajul si nu il vor face, din motive de vointa. Starea de sanatate a unuia din parinti fiind grav deteriorata doresc a afla daca dupa moartea lui eu ca si copil major voi fi mostenitor.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 19:39, 16 Martie 2014
Dar daca mama se casatoreste cu altcineva, acel altcineva va avea un drept la casa?
Doar daca mama va deceda inaintea lui. Sotul va mosteni 1/4 din ce va avea mama la data decesului sau.
E totusi aiurea ca el sa mosteneasca ceva avand in vedere ca apartamentul a fost cumparat atunci impreuna cu tata...Multumesc mult pentru raspunsuri si ajutor.
Nu are legatura ca a cumparat cu tata, cota tatalui nu e afectata, sotul mamei o mosteneste doar pe ea in calitate de sot supravietuitor.

Art. 970 Soţul supravieţuitor îl moşteneşte pe soţul decedat dacă, la data deschiderii moştenirii, nu există o hotărâre de divorţ definitivă.

De ce vi se pare aiurea ca sotul sa mosteneasca ? ca nu a contribuit cu nimic la cumpararea casei ? Nici copiii nu au contribuit, insa si ei sunt mostenitori rezervatari.
Daca mama va lasa prin testament cota ei, sotul ei va putea culege doar rezerva succesorala care e de jumatate din cat ar fi mostenit pe cale legala.




Ultima modificare: Duminică, 16 Martie 2014
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dezbatere succesiune mass mass Buna ziua, sunt interesat de dezbaterea unei succecsiunii dar mai intai as vrea sa stiu daca am pentru ce, sa nu fac cheltuieli inutile. Mama s-a recasatorit ... (vezi toată discuția)
Va supun atenției următoarea speta: soțul a divorțat de soție ... gabibotea gabibotea Va supun atenției următoarea speta: Soțul a divorțat de soție cu care are un copil major. Împreună au un apartament. Nu s a făcut partajul. Copilul a ... (vezi toată discuția)
Soțul meu are o moștenire de pe urma mamei fiind unicul moștenitor ... Mantescu Mantescu Soțul meu are o moștenire de pe urma mamei fiind unicul moștenitor care rezultă din decesul mamei lui .Santem căsătoriți de 14 ani și în concubinaj ... (vezi toată discuția)