avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 502 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Vanzare SRL! Ce impozite se platesc?
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Vanzare SRL! Ce impozite se platesc?

Va salut,

Am si eu un SRL si vreau sa-l vand.
Intrebarea mea este daca stiti cumva ce impozite voi plati eu din suma care o voi primi?
De exemplu, daca o dau cu 100.000 ron ce impozite voi plati si cu cat raman in mana?
Mai platesc si TVA?

Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: imakandi , utilizator 17:16, 26 Aprilie 2009
Nu se plateste TVA.
Se va impozita suma ce rezulta din diferenta dinte valoarea nominala a actiunilor si valoarea de vanzare a acestora.
Cu alte cuvinte, daca srl are un capital social de 200 lei.. si dvs il vindeti cu 300 lei, impozitul va fi de 16 lei (16% din 100 lei). Responsabilitatea retinerii si virarii imozitului apartine srl-ului, deci cumparatorul va retine impozitul datorat statului si il va varsa in calitate de nou asociat.
M-am lamurit,... multumesc inca o data!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit cesiune societate + aport in natura active stojan stojan O societate (SRL) are capital social 200 lei. In 2005 a achizitionat un teren cu 100.000 lei. Acum acest activ reprezinta 100% din valoare firmei (firma nu mai ... (vezi toată discuția)
Vanzare a unei parti dintr-un srl loredana501 loredana501 As avea si eu nevoie de cateva info...va rog...Avem un SRL cu 4 asociati dintre care unul este si administrator.Srl-ul are 2 firme in componenta care ... (vezi toată discuția)
Cesiune parti sociale prin vanzare RachiIonut RachiIonut Tranzactie parti sociale de la societate comerciala SRL intre persoane fizice rezidende in Romania Am urmatorul caz: Sunt 3 asociati rezidenti in Romania ... (vezi toată discuția)