avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 433 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Pot fi suspendati sau inlocuiti din functie?
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Pot fi suspendati sau inlocuiti din functie?

Daca impotriva a doi membri ai comitetului executiv -format din cinci membri- s-a inceput urmarirea penala aceștia pot fi suspendati din funcție sau inlocuiti devinitiv in cadrul unei adunari generale extraordinare?
Ultima modificare: Vineri, 14 Martie 2014
mira55, utilizator
Pai treceti pe la asociatie si aflati ce s-a intamplat cu fostul presedinte. Apoi ne spuneti si noua.
E bine merci, dar nelamurit pe deplin cum s-a facut substituirea fara A.G., merge si asa?
Daca presedintele in functie a abandonat trebuia desemnat un vicepresedinte dintre membrii comitetului care sa reprezinte asociatia pt.90de zile dar asa nu s-a procedat corect si cred ca numirea unui presedinte in acest mod nu este legala.
Presedintele a fost numit fara a se convoca ad. generala asa cum am descris mai sus prin eludarea ad. generale.Este legala numirea pesedintelui ? Am inteles ca eprezentantul legal al asociatiei astfel numit are obligatia de a depune copia documentului care ateste numirea sa la serviciul furnizorului de utilitati prini care i se recunoaste calitatea si in aceste conditii poate indeplini formalitatea semnarii derularii contractului.asociatiei cu furnizorul., este adevarat? .
@tomasso,
Vad ca intrebati de legalitate, dar formulati gresit intrebarile.
Asa cum ati explicat, cei din comitet au luat initiativa de a alege alt presedinte. Ei au facut doar propunerea iar presedintele nou a fost ales prin votul proprietarilor exprimat in scris pe tabel cu semnatura majoritatii proprietarilor. Este legal pentru ca Legea 230/2007 prevede si posibilitatea luarii hotararilor pe baza de tabel fara convocarea adunarii generale.
Aceasta alegere pe baza de tabel este motivata de cei care au avut aceasta initiativa de timpul scurt in care trebuia luata hotararea, ceea ce este suficient pentru ca altfel, convocarea adunarii generale, reconvocarea si alegerea uni presedinte putea sa dureze vreo 2 saptamani.
Apoi, tot din explicatia dumneavoastra, fostul presedinte se pare ca nu prea are calitati de presedinte daca el nu stie ce s-a intamplat si de ce s-a luat hotararea de a fi ales altcineva.
Asadar este legala alegerea presedintelui asa cum s-a facut pe baza de tabel.
Spuneti ca:
Presedintele a fost numit fara a se convoca ad. generala asa cum am descris mai sus prin eludarea ad. generale.Este legala numirea pesedintelui ?

Nu este corecta formularea folosita si refolosita de dumneavoastra aceea ca "presedintele a fost numit" pentru ca a fost ales si nu numit. Alegerea este legala!
...are obligatia de a depune copia documentului care ateste numirea sa la serviciul furnizorului de utilitati prini care i se recunoaste calitatea si in aceste conditii poate indeplini formalitatea semnarii derularii contractului.asociatiei cu furnizorul., este adevarat? .

Atunci cand se incheie contracte ori se reinoiesc unele contracte, unii furnizori solicita anumite inscrisuri, unele mai multe altele mai putine... Nu este o obligatie general valabila pentru presedinte sa se prezinte cu procesul verbal incheiat din care sa reiasa ca a fost ales presedinte.
Un furnizor ne-a solicitat mai multe asemenea inscrisuri (proces verbal, cartea de identitate...) pentru a reinoi un contract cu asociatia nostra. Le-am solicitat si noi sa ne puna la dispozitie in copie aceleasi documente din partea lor (actele de identitate ale celor 3 directori ce semnau contractul, decizia lor de angajare...). S-au lasat pagubasi si ne-au trimis doar conttractul intocmit pentru a fi semnat si de presedintele asociatiei noastre.
Dar la banca, de exemplu, nu am putut sa deschid un cont pana cand nu am dus si procesul verbal prin care demonstram cine este presedintele asociatiei.

Alte discuții în legătură

Schimbarea presedintelui de asociatie de locatari matei coca matei coca As vrea sa stiu cum se poate schimba un presedinte de asociatie de locatari, care si-a depus demisia? S-a oferit un alt locatar si vrem sa stim daca poate ... (vezi toată discuția)
Realegere comitet executiv? goby goby In martie 2014 am avut ad. gen de alegeri. Comitetul Executiv este format din trei persoane:presedinte, vicepresedinte , membru.Nr. membrilor in CE este de 3 ... (vezi toată discuția)
Delegare 123321123 123321123 presedintele a demisionat,vicepresedintele nu mai poate indeplini atributiunile presedintelui...poate delega orice persoana pt indeplinirea atributiilor sau ... (vezi toată discuția)