avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1064 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort?! Restrictie?! Hartuire?! Sanatate mintala?!
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort?! Restrictie?! Hartuire?! Sanatate mintala?!

M-am casatorit acum un an. si 3 luni. Ca urmare a castoriei sotul meu a obtinut drept de munca in Germania. Am lucrat amandoi acolo, cu salarii egale. Am locuit impreuna. Imediat dupa casatorie a inceput teroarea, sotul meu se comporta ca un schizo paranoid. De un an de zile nu mai sunt om, probabil nu mai am mult si imi pierd mintile. Nu mai ies din casa, nu mai am prieteni.

In tara nu locuim impreuna, el locuieste cu mama si fiul sau, eu cu mama, in apartamentul nostru. Mama mea are handicap gradul 1 si 85 de ani, necesita ingrijire permanenta. In acest moment, telefonul suna incontinuu, daca raspund incep ore de jigniri si delir, pana cand se plictiseste si adoarme. Daca nu raspund, ma acuza ca am amanti. Insa nu la modul "frumos", cuvintele pe care le foloseste descriu scene cu perversiuni sexuale explicite, pe care pretinde ca le practic in mod repetat, ca "m-a vazut" si imi urmez destinul de ... Urla la telefon, pretinde ca i-as fi facut tot ce imi face si mi-a facut el mie - ca mint cu nerusinare desi el este mitoman, ca l-am folosit desi el m-a folosit pe mine, ca i-am furat banii desi el a procedat asa. Aleg sa raspund si sa las telefonul pe masa pana inchide si suna iar. Si asta va dura toata noaptea.

Stiind ca nu ma mai pot intoarce in Germania datorita bolii terminale a mamei mele, i-am spus ca vreau sa renunt la chiria de acolo. El a insistat sa nu renunt, pentru ca se va intoarce el singur si are nevoie de acea casa. Camd am plecat, in decembrie anul trecut, am platit eu, in avans, chiria, internetul ratele la lumina. Iar acum, cand s-au strans datorii....ma santajeaza ca NU VA MAI PLATI nimic, pentru ca il insel si il fur, ma ameninta ca ma va bate si ma va nenoroci, ma va lasa in datorii. Toate astea pentru ca, fara mine, nu se poate intoarce in Germania, nu se descurca. Vrea de fapt (desi pretinde contrariul)sa ma forteze sa imi abandone mama si sa il urmez acolo unde, pe langa serviciul, care trebuie sa fie neaparat impreuna, datorita limbii - nu vrea nimeni sa il angajeze, nu vorbeste si nici nu invata - urmeaza sa ii rezolv toate problemele, ratele, ilegalitatile pe care le face.

M-am gandit sa ma sinucid insa nu o pot lasa asa pe mama, nu mai are pe nimeni. O suna si pe ea noaptea si nu vorbeste. Imi spune lucruri bizare in contextul actual, de exemplu: "esti o ta....ra, ma-ta stie? Poate afla!" Cand joaca teatrul asta face to face da ochii peste cap si face spume la gura. Parca este ...posedat :(. Nu imi vine sa cred ce vad si aud, mai mult foloseste cuvintele mele. Isi provoaca aceste crize, inventand tot soiul de motive. Ma acuza incontinuu.
De cand refuz sa fac sex cu el, atacurile sunt si mai vulgare. Dupa o asemenea criza incepe sa rada si doreste sa faca sex. Il resping evident, pentru ca nu poti lua in brate o panarama nebuna, este scarbos, gura lui murdarita de vorbe si bale nu imi iese din minte!!! Interpretarile pe care le da actiunii mele de respingere sunt incredibile. Se comporta nepotrivit varstei. Ca si cum un golan de 18 ani agresiv si ordinar doreste sa intimideze o eleva de 16 despre care a auzit el ca nu mai e virgina (cine stie ce-o fi si prin cazierul lui!?). Si, in acelasi timp, cum am spus, si-a atins prin santaj mai toate scopurile.

Acum face curse prin tara cu o masina cumparata in Germania la scurt timp dupa casatorie. Firma, un PFA, este pe numele meu. Toate actele, stampilele, sunt la el, toti banii ii revin. Nu vreau bani, nu pretind sa ma ajute in vreun fel, i-am cerut sa ma lase in pace si sa ma lase sa ma intretin. Nu ma lasa. Nu am o clipa de liniste.
Am trait clipe de cosmar si in Germania si aici, in tara. In acest iad traiesc si in prezent. Nu a existat o singura zi in care sa nu fiu obligata sa ascult invective si josnicii, repetate de sute de ori, de mii de ori, indiferent ca era zi sau noapte. Pana la epuizare.
Am descoperit ca si in tara are datorii, amenzi neplatite. Nu plateste de fel. Am mai descoperit ca are un minor in intretinere desi pretindea ca este infiat de mama sa (bunica copiluli)si nu are nici o obligatie. Nu imi permite contact cu familia sa si nici cu prietenii sai. De fapt, acestia par a fi cam tot de aceeasi teapa, iar mama ... sa nu mai discut, este si ea agresiva verbal si fizic. Mai are un frate recidivist, pe care il vorbeste de rau, pe motiv ca l-ar fi atacat cu un cutit. Am aflat insa ca au tinut legatura. Si cand am indraznit sa aflu asta, s-a razbunat, terorizandu-ma spatamani la rand. Asa procedeaza de cate ori il prind cu minciuna si indraznesc sa ii spun in fata.

Cu scuzele de rigoare pentru materialul picant de mai sus, problema mea este ca, in situatia in care eu nu o pot lasa pe mama multe ore singura in casa si o tin departe de realitatea cumplita in care traiesc, cand timpul meu e limitat si situatia din Germania pe muchie de cutit (datorii care ma sperie, pentru ca eu nu am trait niciodata asa! nemernicul nu cred ca va plati vreodata ceva acolo iar eu, ingrijind zi-noapte o batrana care nu doarme mai mult de 4 ore pe zi, ma striga mereu, nu merge, are dureri si crize...nu am multi bani) NU STIU CU CE SA INCEP.
Sotul meu m-a inselat evident cu aceasta casatorie, este un infractor, sociopat, lipsit de empatie, paranoic, schizoid, ba, mai mult...vrea sa ma distruga. Ma uraste, imi vrea raul poate mai mult decat imi dau eu seama.

Unde sa merg mai intai? Cum sa procedez? Are discernamant, face totul cu un scop precis. Cu toate astea, minte si se minte pana face spume la gura, da impresia ca a fost inselat, furat si mintit, batjocorit, folosit, urla cat il tin plamanii ca e victima si "ma va demasca"
Imi este rusine ca acesta este sotul meu. Cum sa incep si de unde ca sa pot scapa din nenorocirea asta penibila? Divort?! Restrictie?! Hartuire?! Sanatate mintala?! trebuie sa il opresc URGENT - face datorii in numele meu folosindu-se de situatia grea in care ma aflu cu mama si lipsa mea de timp. Iar eu ... nu
cunosc suficient legile, nu am mai avut de-a face cu justitia.
Ultima modificare: Sâmbătă, 15 Martie 2014
unika01, utilizator
Cel mai recent răspuns: unika01 , utilizator 02:36, 19 Martie 2014
Da, divortez. M-a si mintit la incheierea casatoriei. Am surprins conversatii pe messenger in care ii cerea copilului sau sa nu scrie pana nu e sigur ca este EL sau nu vede camera. Eu cautam sa aflu ce este cu copilul, mi-a povestit ca este infiat de catre mama sa. Nici vorba. Asta m-a inselat clar cu casatoria.
Banuiesc ca are datorii, amenzi, din acest motiv nu poate deschide el un PFA si se fereste sa aiba ceva pe numele sau.
Nu am stiut ca pot folosi inregistrarile telefonice. :D

Multumesc inca o data.
bravo Boby :D Tu nu crezi ca l-a batut soarta destul? Stii ce cred eu? Sincer. Ca, pe langa imitatia de infractor am de-a face cu un bolnav psihic. Unul care nu are mari sanse sa se vindece. In ceva ani va alerga in zig zag prin centrul orasului cu spume la gura urland ca e victima. Sincer, eu asta cred despre el. Se agata de oameni ca sa mearga mai departe. Reclamagiu si antisocial in acelasi timp. Incapabil sa traiasca si sa fie fericit. Ramane de vazut.
Ultima modificare: Luni, 17 Martie 2014
unika01, utilizator
Ca sa aflati ce datorii aveti pe PFA, mergeti la finante si solicitati un certificat de atestare fiscala. Asa veti afla situatia la zi. Succes!
Si cand v-a cerut sa il ajutati cautand curse pentru el, l-ati ajutat?
Nu aveti ce cauta la politie, mergeti la instanta, faceti demersurile pentru un ordin de protectie; ii poate interzice si apeluri telefonice.

Inchideti PFAul azi, deschideti maine altul.
Nu, nu l-am ajutat. Am refuzat. I-am spus ca nu poate face transporturi la negru. Ca nu are drept sa taie chitante, Cmr, etc si sa foloseasca stampila. Mi-a raspuns ca e sotul meu si are dreptul. Si ca stampila e comandata de el si ii apartine. Cand s-a ingrosat gluma si am insistat, a inceput sa ma acuze de diferite lucruri, sa vina pe ascuns acasa ...sa nu mai dau de el. Si acum pretinde acelasi lucru, ca el sta de o luna pe drumuri si munceste iar eu nu fac nimic. Ca va veni in curand si imi va arata ca nu a facut mare lucru. Ca....

In concluzie acest om NU INTELEGE ca nu avea dreptul sa faca ce a facut. Se contrazice cu mine, ma acuza. Nu se poate discuta cu el. Nu stiu cat joaca teatru si cat se preface. Este antisocial 100%. Pentru el nu exista sa plateasca vreodata ceva: contributii sociale, amenzi, chirie, etc. Tot timpul exista un motiv sa nu plateasca, contesta tot si nu se prezinta sa isi sustina contestatia, intarzie plati, ascunde facturi, ma pune in situatii proaste, ma pune pe drumuri.
In germania m-a pacalit de cateva ori. Cand a batut un executor la usa am crezut ca el chiar nu a stiut ca luase o amenda, cu 6 luni in urma. I-am luat partea, am facut cerere si m-am certat cu cei de la primarie. Am facut rate care pana in ziua de azi sunt neplatite. Pana la urma, facand curat in sifonier, am gasit amenda, o primise, ignorase si ascunsese acolo. Ma mintise. Si cum el nu vorbeste germana...m-a lasat sa alerg pentru el ca proasta si sa ma fac de ras. Mai mult, a facut o criza, jura ca el nu stie nimic si ca nu a facut ceva intentonat. Mai ca nu s-a tavalit pe jos. Numai gura era de el, nu mai respira cat vorbea si se justifica.

Alt exemplu: a vandut o masina cu numere de germania unui vecin in tara. Imi venea de plata asigurarea. El pretindea ca numerele masinii sunt pe drum, prin posta. Ca nu au ajuns, ca s-au returnat. Ca vor fi trimise iar. Si iar, ca s-a gresit adresa. Nu puteam radia masina. Curgea asigurarea masinii, curgea impozitul. Nu platea, se pretindea victima. Am facut peste 40 de drumuri, cereri, audiente. Am platit aiurea. Au ajuns si numerele, dar fara stampile. Aia intrebau unde sunt stampilele. El a pretins ca mama sa le-a spalat. Am spus asa. Greu, am radiat masina. EI BINE, in decembrie anul trecut, l-am vazut pe sotul meu in acea masina cu numere de germania si CU STAMPILE PE ELE! Mi-a spus ca i-a facut asigurare in romania si ca vecinul lui nu a mai vrut masina. Intre timp am verificat acea persoana. E o persoana fara domiciliu, fara buletin, a fost evacuat, i-a luat banca casa. Alcoolic. Habar nu avea de acest contract de vanzare cumparare.
Cand am vrut sa vad noua asigurare a masinii, m-a jignit. Asta este sotul meu. Nu plateste, platesc altii in locul sau. In Germania imi este rusine sa mai intru in primarie si la inmatriculari. Ma cunosc toti, se uita urat. Am stat ani in Germania si nu am avut datorii si probleme, cand a aparut el a inceput nebunia. S-a certat cu proprietara, cu vecinii, cu colegii la munca, cu toti. Aveam cativa prieteni romani care ma evita acum, nu intelegeam de ce. A incercat sa le vanda vechituri defecte adunate de pe strazi, le-a luat banii si i-a lasat cu vechiturile nefunctionale in casa. N-a mai raspuns la telefon.

Mai pe sleau, sotul meu s-a folosit de mine ca scoata bani la negru, sa circule fara asigurare, sa primeasca drept de munca in germania, sa aiba casa fara sa stie ce greu obtii o chirie in Germania, etc.

Am sa scot activitatea de transporturi de pe firma. Am sa merg in continuare pe cod caen principal, pentru ca aceea este activitatea mea. Si ii fac plangere. Am sa cer si evaluarea starii de sanatate mintala, pentru ca asemenea om nu poate trai printre oameni. Face ce v-am povestit, te da peste cap si, probabil, cand nu te mai poate folosi, dispare. Re-apare in genunchi si, daca esti naiv, o ia de la capat. Cum am spus mai sus, sociopat. Macar daca era vreun hippie. Love. El e un sub-maidanez de mahala. In limbaj modern, cocalar
:-/
Ultima modificare: Luni, 17 Martie 2014
unika01, utilizator

Alte discuții în legătură

Internare ContSters452501 ContSters452501 Daca o persoana are varsta de 22 ani,care este dreptul alteia,in special parinti, de a o interna intr un spital de neuropsihiatrie, pe motiv ca a fost pana la ... (vezi toată discuția)
Adolescent (17 ani) agresiv. care este rezolvarea în această situație? RadianG RadianG Buna ziua, Cum putem actiona pentru a reazolva acesata situatie in care, de ani de zile, un adolescent isi agreseaza, ameninta mama si bunica? Mai mult, ... (vezi toată discuția)
Procedura internare nevoluntara bolnav psihic andreea307 andreea307 Buna ziua, va scriu deoarece eu si familia mea ne aflam intr o situatie disperata: fratele meu e bolnav psihic, a fost internat de 2 ori la 9, ultimul ... (vezi toată discuția)