avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1842 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... executare silita
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

executare silita

Buna ziua,

Am facut credit la banca pe firma,la care am girat cu sediul firmei,fiind si fidejusor,ca persoana fizica.
Va rog sa-mi spuneti daca ,in caz de executare,eu ca persoana fizica,mai sunt actionar in alte firme,pot fi tras la raspundere si si cu ce raspund?


Va multumesc anticipat,
Cel mai recent răspuns: narcisa07 , utilizator 11:59, 27 Aprilie 2009
Veti raspunde cu intreg patrimoniul dv. in caz de neacjotare a debitului
Presupun ca in momentul in care a-ti semnat ca si fidejusor, banca a inclus in contractul de credit o clauza prin care sunteti de acord cu renuntarea la beneficiul discutiunii si diviziunii. In virtutea calitatii dumneavoastra de fidejusor, in cazul in care firma care a contractat creditul nu plateste ratele la termenele scadente, banca poate sa se indrepte impotriva dumneavoastra respectiv, a tuturor bunurilor mobile si imobile pe care le detineti.
apropo de fidejusiune... se transmite asupra erezilor? adica daca eu am fost iresponsabila si am semnat acest contract de fidejusiune, platesc deja dar cred ca voi plati pana la moarte si nu o sa reusesc sa-mi achit datoria, o las mostenire copiilor care nu au nici o vina? va rog frumos ajutati-ma cu un raspuns, am intrebat doi avocati si am primit raspunsuri diferite, asa ca nu stiu ce sa mai cred....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Garantul fidejusor si insolventa florindbro florindbro Poate sa ma ajute cineva in urmatoarea problema: am contractat o linie de credit la o banca pentru firma la care sunt administrator si am garantat imprumutul ... (vezi toată discuția)
Fidejusiunea bancara griser griser Bun gasit. Am si eu o intrebare, la fidejusiunea bancara. Am fost angajat intr-o firma, in Chisinau, si directorul a luat un imprumut bancar, la care eu am ... (vezi toată discuția)
Fidejusor didero didero Buna seara, Eu in calitate de persoana fizica si sotie a unuia dintre asociatii unei firme am semnat pe un contract ca fiind fidejusor.Sotul meu a decedat si ... (vezi toată discuția)